אנחנו לגמרי
בעד לתכנן מראש...

הזמנות מעבר לשבועיים קדימה

ניתן לערוך רק מהתפריט המלא

ובמגבלת הזמן והכמות המינימליים

סל הקניות שלך ריק

Delicatessen - דליקטסן

שים לב שההזמנות לתאריך זה הסתיימו‎

התפריט והמוצרים שלנו בקליק אחד

מחק

המגזין

כמו לפני 70 שנה - תפוחי עץ מסוכרים
ק
חו תפוח, שימו אותו על מקל. ככה פשוט. מכאן הכל מתחיל. זרם הזכרונות שיציף אתכם מעכשיו הוא כבר לא באחריותנו.

כן, אנחנו יודעים, הייתם צעירים יותר או צעירים מאד או ילדים ממש, והמדינה, היא היתה ממש תינוקת. פיצית. רעננה. אמנם שבעים זה החמישים החדש, אבל בואו נהיה כנים, קצת רואים עליה. היא כבר לא אותה איילה עליזה ומדלגת מפעם, צברה קצת ניסיון אפשר לומר, ראתה כמה דברים.

אבל אנחנו, אנחנו מתרפקים עליה, תיכף היא תוציא מהתיק סוכריה עטופה בנייר שקוף, ואנחנו נשב ונאזין לסיפוריה, עטופי שמיים כחולים, מדשאות מוריקות וקרני שמש מרצדות (נעימות כאלו. טרום אוגוסט).

לכן, קחו את אותו התפוח על מקל וצפו אותו בקרמל, עכשיו מובטחים כבר חיוכים לא רצוניים, לשון שיוצאת משליטה ופרץ נוסטלגיה עוצמתי. כזה שמתאים בדיוק לצרכים שלכם ביום העצמאות, כלומר, אתם יכולים לוותר על סרטי הבורקס ועל הצפייה ברס״ר הראשי של צה״ל, מסדר חיילים בצורת חתלתול עם כומתה ושבו במקום נח, אתם ותפוח מתוק על מקל. עיצמו עיניים ותנו לקרמל לשלוט בכם.
רק דברים טובים יצאו מזה.

כמו לפני 70 שנה - תפוחי עץ מסוכרים. טל סיון צפורין

 

מתכון לתפוחי עץ מסוכרים          

כמות ל- 6 תפוחים

 

חומרים לתפוחים:

800 גרם סוכר

360 מ"ל מים

1/2 כוס סירופ תירס

1/2 כוס גלוקוזה

צבע מאכל אדום, אם רוצים...(אנחנו בחרנו שלא)

6 תפוחים רחוצים ויבשים 

6 מקלות עץ עבים, ארוכים ועגולים לנעיצה בתפוחים (להשיג בחנויות יצירה)

 

אופן ההכנה:

קודם כל מכינים את התפוחים: מקרצפים אותם היטב בכרית ניקוי כלים, מים חמימים וסבון. שוטפים ומנגבים היטב.

מתכון לתפוח עץ מסוכר של הבייקרי

 

נועצים מקל בעומק 3 ס"מ לפחות בתחתית כל תפוח. 

קחו את אותו התפוח על מקל וצפו אותו בקרמל

מכינים תבנית עם נייר אפייה משומן בתרסיס שמן להנחת התפוחים אחרי הציפוי.

מכינים גם כלי גדול עם מי קרח בגובה 2 ס"מ (לטבילה וקירור הסיר בתום הבישול).

בסיר גדול מביאים לרתיחה סוכר, מים ,סירופ תירס וגלוקוזה (מודדים את הגלוקוזה בידיים רטובות).

מתכון לפתוח עץ מסוכר ליום העצמאות. טל סיון צפורין

מבשלים ברתיחה על אש בינונית כ-10 דקות, עד שהבועות הולכות ונעלמות והסירופ צמיג אבל נותר שקוף ורק מתחיל לשנות את צבעו לזהוב (150 מעלות). בשלב זה המים התאדו כמעט לגמרי ואוטוטו מתחיל להיווצר קרמל (הוא נוצר ב-160 מעלות). ולמי שאין מדחום סוכר: מטפטפים כפית מהסירופ לכוס מים קרים – הוא מוכן כשהוא הופך לכדור "זכוכית" במים.

מתכון לפתוח עץ מסוכר ליום העצמאות. טל סיון צפורין

מסירים מהאש וטובלים את הסיר בכלי עם המים הקרים למשך כמה שניות להפסקת הבישול. מערבבים פנימה צבע מאכל אם רוצים.

אוחזים במקל וטובלים כל תפוח (בזהירות! זה לוהט) טבילה אחת עמוקה לציפוי מלא בקרמל. מניחים לעודף לטפטף בחזרה לסיר ומניחים את התפוח על הראש, כשהמקל כלפי מעלה, על נייר האפייה המשומן. 

מתכון לפתוח עץ מסוכר ליום העצמאות. טל סיון צפורין

חוזרים על הפעולה עם יתר התפוחים – אם הקרמל מתקרר ומתקשה קצת מחממים על אש נמוכה עד שהוא חוזר להיות נוזלי וחם.

מניחים לתפוחים המצופים להתקרר לטמפ' החדר. מגישים מיד, או עוטפים כל תפוח בצלופן (לא רק בשביל היופי – זה גם מגן על הקרמל מפני לחות). שומרים בטמפ' החדר.

מתכון לפתוח עץ מסוכר ליום העצמאות. טל סיון צפורין

 

טל סיון-צפורין היא צלמת וסטייליסטית ובעלת הבלוג Chocolate / Salt

 

*** 

 

פוסטים אחרים שאולי יעניינו אותך
עיצוב: סטודיו שלושת הדובים | פיתוח: Robin eCommerce Solutions