אנחנו לגמרי
בעד לתכנן מראש...

הזמנות מעבר לשבועיים קדימה

ניתן לערוך רק מהתפריט המלא

ובמגבלת הזמן והכמות המינימליים

סל הקניות שלך ריק

Delicatessen - דליקטסן

שים לב שההזמנות לתאריך זה הסתיימו‎

התפריט והמוצרים שלנו בקליק אחד

מחק

המגזין

מתכון למרק חמד של בלולו
ח
מד הוא מרק מצרי חמצמץ, שמתובל בהרבה עשבים טריים ושתמיד כיף לפתוח איתו ארוחת חג. במתכון של השף רונן בלולו הוא כולל גם אוסובוקו טלה, אבל אפשר לוותר עליו ולקבל גירסה טבעונית, טעימה ומהנה כשלעצמה

בשבוע שעבר, נחשפנו לתפריט החג של בלולו, תפריט עשיר ומגוון לארוחה חגיגית שנפתחת, איך לא, במרק. הפעם נדבר על המרק.

 

החמד (לפעמים נקרא חמוד או כעמוד) הוא מרק מצרי, מלא בירוקים ובעשבי תיבול ובגירסה שלהלן בלולו הוסיף גם אוסובוקו טלה להעמקת הטעם. אפשר להחליף את האוסובוקו בשוקיים ואפשר גם לוותר לחלוטין על הבשר או העוף ולהכין בגירסה הטבעונית, שגם היא תצא מצוינת. 

 

מרק חמד לפי המתכון

מתכון למרק חמד של בלולו

המצרכים

  • 350 גרם אוסובוקו טלה
  • 250 גרם בצל קצוץ
  • 200 גרם תפוח אדמה
  • 150 גרם גזר
  • 200 גרם גבעולי סלרי קצוצים
  • 20 גרם שום כתוש
  • 2 יחידות לימון פרסי
  • 400 גרם מנגולד - להפריד את הגבעול מהעלה ולקצוץ דק. את העלים קוצצים גס ושומרים להמשך
  • 150 גרם תרד קצוץ גס
  • 100 גרם עלי סלרי קצוצים גס
  • 120 גרם פטרוזילה קצוצה גס
  • 120 גרם כוסברה קצוצה גס
  • 100 גרם שמיר קצוץ גס
  • 4 יחידות ארטישוק 
  • 300 גרם פול קלוף
  • מלח, פלפל, מיץ לימון
  • שמן זית

מרק חמד, המצרכים 

אופן ההכנה

מחממים סיר על להבה בינונית-גבוהה, מוסיפים שמן זית וצורבים את האוסובוקו עם מעט מלח ופלפל. מוציאים מהסיר ומניחים בצד.

מגרדים בפומפייה את הגזר ואת תפוחי האדמה ומעבירים לסיר.

 

מגרדים בפומפייה את הגזר ואת תפוחי האדמה

 

מוסיפים את הבצל הקצוץ, גבעולי הסלרי, המנגולד, הלימונים הפרסיים והשום הכתוש. מאדים היטב על אש קטנה עד שהירקות מתרככים ומוסיפים מלח.

 

מאדים היטב על אש קטנה עד שהירקות מתרככים

 

מחזירים לסיר את האוסובוקו, מוסיפים מעט מים ומבשלים על אש קטנה כשעה.

 

מוסיפים את האוסובוקו ומבשלים על אש קטנה כשעה

 

מרק החמד לפני הוספת העשבים

 

מוציאים את האוסובוקו. אם צריך, מוסיפים מים. טועמים ומתקנים תיבול.  

 

הארטישוק. תוספת נהדרת למרק חמד

 

מנקים את הארטישוקים וחותכים לפלחים קטנים, מוסיפים לסיר אותם ואת הפול ולאחר מכן את כל הירוקים הקצוצים. מבשלים עד שפלחי הארטישוק מתרככים.

 

פול ירוק טרי

 

מרק חמד, מייד אחרי הוספת העשבים

 

לפני ההגשה מומלץ לסחוט לימון שלם לתוך הסיר. אפשר גם להגיש את המרק עם פלח לימון לכל סועד. 

האוסובוקו ישמש אותנו לקערת ליל הסדר - מחמים תנור ל-200 מעלות, מכניסים את האוסובוקו ל-30 דקות, מוציאים ומגישים.

 

מרק חמד, ההגשה

 

בתיאבון וחג שמח!

 

 

פוסטים אחרים שאולי יעניינו אותך
עיצוב: סטודיו שלושת הדובים | פיתוח: Robin eCommerce Solutions