אנחנו לגמרי
בעד לתכנן מראש...

הזמנות מעבר לשבועיים קדימה

ניתן לערוך רק מהתפריט המלא

ובמגבלת הזמן והכמות המינימליים

סל הקניות שלך ריק

Delicatessen - דליקטסן

שים לב שההזמנות לתאריך זה הסתיימו‎

התפריט והמוצרים שלנו בקליק אחד

מחק

המגזין

וְאִמְרוּ הַמַן
א
וזני המן, בואו נודה בכך, הן (בדרך-כלל) עוגיות יבשות ומתסכלות עם שם קריפי, שהחיבור לפורים העניק להן יתרון לא הוגן בתחרות על הנוסטלגיה. אלא אם כן יש לכם מתכון ממש טוב לאוזני המן. נגיד, המתכון של הבייקרי

אוזני המן תמיד עוררו בי רגשות מעורבים. מצד אחד, הן מצוותות לחג הכי שווה מה שמעניק להן נקודת זכות, אבל בואו - הן לא בדיוק מצטיינות הכיתה של מאכלי החגים, כן? אני הרי לא מחדשת פה שום דבר לאף אחד. נגיד, מקום שני מהסוף אחרי המצות. לא צודקת? בטח צודקת. וזה בלי להכנס בכלל לענייני אוזניים והרעיון הגאוני ליצור מהן עוגיות.

 

מצד שני, כל כך כיף להכין אותן. מבחינתי ההיילייט של הכנת משלוח מנות (זה שהגרלנו בכיתה, והתפללנו לקבל את הכובע הגדול מלא הממתקים ולא את מעטפת הנייר הרזה בצד שמאל. הכל, כמובן, טרום עידן המשלוחים המוכנים ורשימת התכולה המאושרת של המורה) היה לאפות אוזני המן בבית. לרדד, לקרוץ, למלא במה שבא לי, להדק. להיות גאה שבמשלוח שלי יש אוזני המן תוצרת בית ולא כאלו שנקנו במכולת. אושר.

 

אוזני המן ביתיות לפי המתכון של הבייקרי

מצד שלישי... אין צד שלישי. בסופו של דבר, אנחנו מדברים על עוגיה קצת יבשה, אז חזרנו למקום השני מהסוף.

 

אלא אם, וזה אלא אם חשוב ומשמעותי, משתמשים במתכון הנכון. מונח לפניכם המתכון לאוזני המן של הבייקרי. קלאסיות, ממולאות בפרג, והצליחו להוציא אנחות תענוג מכל חבר הטועמים בבית.

 

לא, אין מצב שאני שולחת אותן במשלוח מנות למישהו. שומרת בבית. לעצמי.

 

מתכון לאוזני המן של הבייקרי

כ-30 יחידות

 

המצרכים לבצק
  • 110 גרם חמאה רכה
  • 50 גרם אבקת סוכר
  • 2 גרם מלח
  • 0.45 גרם וניל טחון
  • 50 גרם קמח (לשלב 1)
  • 190 גרם קמח (לשלב 2)
  • 1 חלמון
  • 40 גרם שמנת חמוצה

 

הכנת הבצק
מערבבים עם וו גיטרה את החמאה, אבקת הסוכר, המלח, והווניל, עד לקבלת מסה אחידה.
מוסיפים את מנת הקמח הראשונה (שלב 1) ומאחדים. מוסיפים את החלמון והשמנת החמוצה ומערבבים ערבוב קצר.
מוסיפים את מנת הקמח השנייה (שלב 2) ומערבבים עד לקבלת בצק אחיד.
לשים לכדור, משטחים, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך שעה וחצי.
 
המצרכים למילוי
  • 170 גרם סוכר
  • 130 מ"ל חלב
  • 20 גרם חמאה
  • 0.5 גרם קינמון
  • 0.6 גרם גרידת לימון
  • 35 גרם פתי בר מפורר
  • 180 גרם פרג טחון

פרג טחון לאוזני ההמן

 
הכנת המילוי
מחממים בסיר את החלב, החמאה והסוכר. מוסיפים את פירורי הפתי בר ומבשלים עד רתיחה.
 
מפוררים את הפתי בר
 
מערבבים עם וו גיטרה את הפרג הטחון, הקינמון וגרידת הלימון, ומוסיפים בהדרגה את התערובת שהורדנו מהאש. מערבבים במהירות 1 כ-15 דקות.  
 
הכנת אוזני ההמן
מוציאים את הבצק מהמקרר ומרדדים לעובי של כ-2 מילימטר.
 
מוציאים את הבצק מהמקרר ומרדדים
 
קורצים עיגולים בקוטר 7 ס"מ. מברישים כל עיגול במרכז במעט ביצה, שמים כפית מלית, סוגרים למשולש עם פתח קטן למלית ומהדקים.
 
מברישים את המרכז של כל עיגול עם מעט ביצה, שמים כפית מלית
 
סוגרים למשולש עם פתח קטן למלית ומהדקים
 
מעבירים את אוזני ההמן לתבנית שכוסתה בנייר אפיה ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-150 מעלות למשך כ-14 דקות, עד הזהבה.
 
מעבירים לתבנית שכוסתה בנייר אפיה
 
מוציאים מהתנור ומקררים.
 
אוזני ההמן מתקררות לאחר האפייה
 
בתיאבון!
 

טל סיון-צפורין היא צלמת וסטייליסטית ובעלת הבלוג Chocolate / Salt

 

***

פוסטים אחרים שאולי יעניינו אותך
עיצוב: סטודיו שלושת הדובים | פיתוח: Robin eCommerce Solutions