אנחנו לגמרי
בעד לתכנן מראש...

הזמנות מעבר לשבועיים קדימה

ניתן לערוך רק מהתפריט המלא

ובמגבלת הזמן והכמות המינימליים

עגלת קניות

סל הקניות שלך ריק

Delicatessen - דליקטסן
התפריט והמוצרים שלנו בקליק אחד

המגזין

הָבָה נְלַבֵּב לְבִיבוֹת לֶחָג
ה
כנת לביבות יכולה להיות משחק ילדים של ממש, קחו לדוגמא את יולי, בסה"כ בת 9 וכבר יודעת ללבב לביבות בהצלחה מופלאה. אז השבוע, נתנו לה 2 מתכונים נהדרים של הדליקטסן ללביבות טעימות, כאלה שלא תוכלו לעמוד בפניהן.

אני חושבת שעליתי על סטארטאפ – צאו ועשו לכם ילדים! זה אמנם לא מאד אקולוגי, אבל שימושי להפליא, במיוחד בעיתות חג שמחייב טיגונים, טיגונים ועוד קצת טיגונים.

לא, לא – אל תבהלו, לא העמדתי את בת ה-9 מעל סיר שמן רותח, אבל היא בהחלט ולגמרי לבד (כלומר כמעט, כלומר עד ״אמא, תעזרי לי קצת״) עשתה את כל השאר. קלפה, גיררה, קצצה, סחטה, תיבלה, עירבבה וצחקה. כל כך הרבה צחקה.

 מתכון ללביבות של הדליקטסן.

כשהילדים היו קטנטנים, הבילוי המועדף שלי איתם היה הכנת מיני מאפים במטבח. קמח וסוכר היו מוצאים את דרכם בעיקר לרצפה, ואצבעות קטנות לשו וטעמו מיני בצקים ותערובות לא אפויות. אמנם הם היו נהנים עד הגג, אבל בסופו של דבר את מלאכת האפיה או הבישול הרשמית, אני עשיתי במקביל להשגחה חרדתית משהו, מפני אצבעות טועות שימצאו את דרכן לתוך המיקסר (לא קרה מעולם, טפו, חמסה, שום, בצל).

עברו שבועיים. סתם, עברו כמה שנים אבל זה מרגיש כמו מיצמוץ, ויש בין צאצאי כאלה שכבר עברו אותי במידת הנעליים ויודעים להכין לעצמם חביתה או לחילופין לקרוא מתכון ולבצע אותו בקפדנות שמכניסה אותי לכיס הקטן.

 

ולכן, מפה לשם, במסגרת מדורנו החדש, יולי מכינה לכם דברים טעימים לחנוכה, הכנו הפעם שני סוגי לביבות – אלו שהן בהגדרה הבסיסיות, כלומר לביבות תפוחי אדמה טבין ותקילין, אבל בתוספת מרעננת של בצל ירוק. ואלו שהן למיטיבי לכת, לביבות מנגולד עם כרישה ובצל, עדינות ונעימות במיוחד למבוגרים (כי ״אמא, יש בזה משהו ירוק״). 

 

הכנת לביבות יכולה להיות משחק ילדים של ממש

 

לביבות לחנוכה. מתכון קל ופשוט של הדליקטסן

מתכון ללביבות תפוחי אדמה של הדליקטסן

כ- 20-25 לביבות

 

מצרכים

  • 2 ק"ג תפוחי אדמה
  • 150 גרם בצל ירוק פרוס
  • 3 ביצים
  • 120 גרם קמח
  • מלח ופלפל לפי הטעם

 

הכנה

לגרד בפומפיה את תפוחי האדמה.

לביבות של הדליקטסן, טעימות ופשוטות להכנה

להמליח את תפו"א המגורדים ולערבב על מנת שיפרישו נוזלים. לסחוט את תפוחי האדמה ולהוסיף ביצים, קמח, מלח ופלפל.

לביבות של הדליקטסן, טעימות ופשוטות להכנה

להוסיף בצל ירוק קצוץ ולערבב.

לביבות של הדליקטסן, טעימות ופשוטות להכנה

לקרוץ לביבות ולטגן בשמן חצי עמוק, על אש בינונית, עד להזהבה.

לביבות של הדליקטסן, טעימות ופשוטות להכנה

לביבות של הדליקטסן, טעימות ופשוטות להכנה

מתכון ללביבות מנגולד של הדליקטסן

מצרכים

  • 2 ק"ג עלי מנגולד טריים
  • 3 יחידות כרישה נקיה
  • 4 בצלים מקולפים
  • 100 גרם קמח חומוס
  • 4 ביצים
  • 3 תפו"א בינוניים (לקלף)

לביבות של הדליקטסן, טעימות ופשוטות להכנה

הכנה

להפריד את עלי המנגולד מהגבעולים.

לקצוץ את הגבעולים לקוביות קטנות ולשים בקערה ואת העלים, לחתוך לרצועות דקות ולשים בקערה נפרדת.

לביבות של הדליקטסן, טעימות ופשוטות להכנה

במחבת עם מעט שמן, לאדות את הגבעולים הקצוצים עד לריכוך.להוסיף את עלי המנגולד ולאדות עד שהם רכים.

לקצוץ כרישה ולהוסיף למחבת לצורך אידוי ולאחר מכן להוסיף בצל ולאדות.

לביבות של הדליקטסן, טעימות ופשוטות להכנה

להוריד מהאש ולקרר מעט (אין צורך להכניס למקרר)

לגרד תפוחי אדמה בפומפיה, להמליח, לסחוט מנוזלים ולהוסיף לשאר המרכיבים.

להוסיף קמח, ביצים, מלח ופלפל, לערבב, לקרוץ לביבות ולטגן.

לביבות של הדליקטסן, טעימות ופשוטות להכנה

 

 לביבות של הדליקטסן, טעימות ופשוטות להכנה

 

לביבות של הדליקטסן, טעימות ופשוטות להכנה 

טל סיון-צפורין היא צלמת, סטייליסטית ובעלת הבלוג Chocolate / Salt

*** 

 

 

לקניית המוצרים

פוסטים אחרים שאולי יעניינו אותך
Magento