אנחנו לגמרי
בעד לתכנן מראש...

הזמנות מעבר לשבועיים קדימה

ניתן לערוך רק מהתפריט המלא

ובמגבלת הזמן והכמות המינימליים

סל הקניות שלך ריק

Delicatessen - דליקטסן

שים לב שההזמנות לתאריך זה הסתיימו‎

התפריט והמוצרים שלנו בקליק אחד

מחק

המגזין

רוח סתיו: מתכון לעוגת פולנטה תפוזים מושלמת
ע
וגות תפוזים הן מקור לא אכזב לנוסטלגיה וזכרונות, ועם ספל משקה מהביל הן יהפכו כל שיחת חולין לשיחה גלוית לב. עוגת התפוזים של הבייקרי היא ללא ספק אחת הטובות שבהן. יש לה צבע יפהפה ומראה מרשים בזכות פרוסות התפוזים המקורמלות שמוטבעות בה. היא קלה להכנה, אוורירית ונטולת קמח, ותתאים גם לנמנעים מגלוטן. הנחנו יד על המתכון

היא מביאה איתה משב רוח רענן שמבשר את בוא הסתיו. הימים הקרירים, העלים שנושרים ברכות על המדרכה, הסריג העוטף שזה עתה נפרד מהמדף העליון בארון הבגדים. ריחה מתוק ומדגדג את הנחיריים, והיא זוכה ללא מאמץ בתואר חביבת הקהל: עוגת תפוזים.

 

עוגה כזו, לצד כוס קפה (או תה) מהביל שזה עתה נמזג, היא הזדמנות לחשוף סודות כמוסים, מאוויים ושאיפות. היא מתאימה לשיחות שאינן מדוברות בין הררי כביסה, בישולים ועבודה. פרוסה אחרי פרוסה, היא תהפוך כל שיחת חולין לשיחה קרובה וגלוית לב. וברור שזו מהעוגות שיושבים איתן ליד השולחן, עם צלחת, מפית ומזלג קטן. כאלה הם טקסים אינטימיים.

עם כוס קפה או תה מהביל ועוגת תפוזים, הסודות נחשפים

 

מונחת במרחק אצבע, האצבע שתאסוף פירור תועה ותרים פרוסה נימוחה שתביא איתה אושר ועושר של טעמים. גם הריח המבושם של התפוזים שמתפשט בבית בשעה שאופים עוגה כזו, הוא מקור בלתי נדלה לתחושות נוסטלגיות וזכרונות ילדות. האם כבר חורף או עדיין סתיו? כאן בארץ, יש להודות, השניים מתערבבים זה בזה.

 

עוגת פולנטה תפוז של הבייקרי

 

עוגת התפוזים של הבייקרי היא ללא ספק משיאי הז'אנר. יש לה צבע יפהפה ומראה מרשים בזכות פרוסות התפוזים המקורמלות שמוטבעות בה. היא אוורירית ונטולת קמח, קינוח מושלם גם לנמנעים מגלוטן. וגם תהליך ההכנה פשוט מאד ונטול מאמץ. 


מתכון לעוגת תפוזים בחושה עם פולנטה ושמן זית של הבייקרי

 

המצרכים
לשתי תבניות אינגליש קייק 

  • 3 ביצים
  • 280 גרם (כוס ועוד 6.5 כפות) סוכר 
  • 140 גרם (1/2 כוס ועוד 6 כפות) שמן זית
  • 125 גרם (כוס ורבע) אבקת שקדים
  • 125 גרם פולנטה איטלקית עדינה 
  • 10 גרם (2 כפיות) אבקת אפיה 
  • 2 תפוזים

תפוזים. מייד מתפשטת תחושה של סתיו

אופן ההכנה
א. מבשלים במים תפוז אחד בשלמותו, עד רתיחה. מסננים (כדי להיפטר מהמרירות), ומבשלים שוב במים נקיים. כשמגיעים לרתיחה מסירים מהאש, מסננים ומקררים.

מבשלים במים תפוז אחד בשלמותו, עד רתיחה

 

ב. לאחר שהתקרר טוחנים את התפוז המבושל במעבד מזון ומוסיפים מיץ מחצי תפוז. מניחים בצד.
ג. מקציפים עם וו גיטרה את הסוכר והביצים עד להיווצרות קצף תפוח. מוסיפים במזיגה איטית את שמן הזית עד להטמעה מלאה.

מקציפים עם וו גיטרה את הסוכר והביצים עד להיווצרות קצף תפוח

 

ד. מוסיפים את החומרים היבשים ואת התפוז הטחון וממשיכים לערבל עד להאחדה.

מוסיפים את החומרים היבשים ואת התפוז הטחון וממשיכים לערבל

 

ה. משמנים שתי תבניות אינגליש ומרפדים בנייר אפייה.

ו. פורסים את חצי התפוז הנותר לפרוסות דקות ומסדרים על תחתית התבנית. שופכים מעל את הבלילה.

פרוסות התפוז בבסיס העוגה מתקרמלות במהלך האפייה

 

ז. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-160 מעלות ואופים במשך כ-50 דקות. מקררים, הופכים ומגישים.

עוגת התפוזים של הבייקרי

 

רויטל כהני, מעצבת גרפיתצלמת אוכל וסטייליסטית.

***

 

לקניית המוצרים

פוסטים אחרים שאולי יעניינו אותך
עיצוב: סטודיו שלושת הדובים | פיתוח: Robin eCommerce Solutions