אנחנו לגמרי
בעד לתכנן מראש...

הזמנות מעבר לשבועיים קדימה

ניתן לערוך רק מהתפריט המלא

ובמגבלת הזמן והכמות המינימליים

סל הקניות שלך ריק

Delicatessen - דליקטסן

שים לב שההזמנות לתאריך זה הסתיימו‎

התפריט והמוצרים שלנו בקליק אחד

מחק

המגזין

ליסבון: המקומות שמשאירים טעם טוב
ב
תוך האסתטיקה המיוחדת והאווירה הקסומה של ליסבון, מסתתרים המון מקומות קטנים ומפתיעים - דוכני מזכרות, מעדניות אלגנטיות, בתי קפה וחנויות מתוקים לרוב. שרון היינריך בהמלצות על כמה מהטובים שבהם. חלק שני

קרוב מאד לפבריקה (שחתם את החלק הראשון של הכתבה) נמצאת אחת החנויות הקסומות אליה נכנסנו בליסבון, Conserveira De Lisboa. היא קיימת משנת 1930, ומתמחה במוצרים משומרים - טונה, סרדינים, קוד, אנשובי, דיונונים, ביצי דגים ועוד ועוד.

שימורי דגים ב-Conserveira De Lisboa, ליסבון

 

Conserveira De Lisboa חנות קסומה המתמחה במוצרים משומרים - טונה, סרדינים, קוד, אנשובי, דיונונים, ביצי דגים ועוד ועוד.

 

זה המקום להזכיר - הפורטוגלים הם אומה של יורדי ים, והם מתייחסים לדגים ומאכלי ים ברצינות מיוחדת ואוכלים אותם בכל צורה אפשרית. גם האומנות של שימור הדגים התפתחה שם במשך מאות שנים.

וחזרה ל-Conserveira De Lisboa - אחת העובדות מסכימה להדגים לנו כיצד הם אורזים את קופסאות השימורים, המגיעות עירומות ממיתוג משלושה מפעלים שונים עמם החנות עובדת. כל קופסת פח המגיעה לחנות נארזת ידנית באריזת וינטג' מקסימה וצבעונית, ומתווספת בתורה לאחד המגדלים המרהיבים של הקופסאות בעיצובים שונים ובצבעים שונים.

Conserveira De Lisboa, קופסאות עטופות

  

 

Conserveira De Lisboa, ליסבון. הם שוכרים אנשים שעוטפים קופסאות בביתםכל קופסת פח המגיעה לחנות נארזת ידנית באריזת וינטג' מקסימה וצבעונית, ומתווספת בתורה לאחד המגדלים המרהיבים של הקופסאות בעיצובים שונים ובצבעים שונים.

 

אחת המוכרות מספרת לנו שבגלל הכמות הגדולה של קופסאות שעליהם לארוז, הם החלו להעסיק אנשים שעובדים מביתם - מקבלים את קופסאות הפח ואורזים אותן עבור החנות. מדהים שיש עדיין שיטת עבודה שכזו. ואת מה שתרכשו בחנות, יארזו לכם בנייר חום ממוחזר עם חוט מלופף. איזה שילוב מפתיע של סטייל ופשטות.

 אם תקנו כמה קופסאות שימורי דגים תקבלו אותו עטפות בנייר חום

 

CONSERVEIRA DE LISBOA

כתובת : Rua dos Bacalhoeiros 34

שעות פתיחה: שני עד שבת 9:00-19:00

 

אלופי הקינוח הלאומי

קשה שלא לשים לב לעובדה שחומרי הגלם המאפיינים ביותר את ליסבון הם אלו המגיעים מהים, זו גם הסיבה שבחנויות המזכרות תראו פריטים מעוצבים בצורת דגים, חולצות עם דגים, קופסאות שימורים וכדומה. לעומת זאת, עולם המתוקים הפורטוגזי פחות מפותח והקינוחים בדרך-כלל פשוטים מאוד ומתוקים מאוד.

 

הקינוח המאפיין ביותר את פורטוגל הוא ה-Pastel De Nata, הקרמשניט/קרם ברולה הפורטוגזי אם תרצו. זהו מעין מאפה של בצק עלים עם מילוי של קרם פטיסייר, פשוט להפליא אבל מאוד מאוד טעים, אם עושים אותו נכון.

 

פסטל דה נטה, הקינוח הלאומיקינוח המאפיין ביותר את פורטוגל הוא ה-Pastel De Nata: מעין מאפה של בצק עלים עם מילוי של קרם פטיסייר, פשוט להפליא אבל מאוד מאוד טעים, אם עושים אותו נכון.

 

כמעט בכל מקום מגישים את הפסטל, אבל הבדלי הרמות בין המקומות יכולים להיות משמעותיים. אחד המקומות המומלצים ביותר בתוך העיר בהם ניתן לטעום אותו הוא Manteigaria, חנות קטנה הממוקמת בלב רובע שאידו המפורסם, שמאפשרת לא רק לטעום את הקינוח הערמומי הזה אלא גם לראות את תהליך הייצור שלו. מומלץ בחום לשלב.

 

בצק עלים, מרכיבס הכרחי בפסטל דה נטה

 פסטל דה נטה במהלך ההכנה

 

תבנית פסטל דה נטה בדרך לתנוראחד המקומות המומלצים ביותר בתוך העיר בהם ניתן לטעום את הפסטל דה נאטה הוא Manteigaria, חנות קטנה הממוקמת בלב רובע שאידו המפורסם.

 

פסטל דה נטה על רקע אריחים ליסבונאיים

 

MANTEIGARIA

כתובת: Rua de Loreto 2

שעות פתיחה: כל יום 8:00-00:00

 

בלם: מקור הפסטל

אם אתם רוצים לטעום את המקור של הפסטל דה נאטה, הדבר האמיתי, סעו לרובע Belem. הוא נמצא כמה ק"מ ממרכז ליסבון ואפשר להגיע אליו בקלות באמצעות חשמלית מספר 15.

 

בבלם יש הרבה דברים לראות, אבל החשוב ביותר הוא ללא ספק מפעל הייצור של ה-Pasteis De Belem, הקינוח הפופולרי בגירסתו המקורית. 

 

ייצור ה"פסטיס דה בלם" החל כבר במאה ה-19, בתקופת המהפכה הליברלית כשכל המנזרים בפורטוגל נסגרו. בניסיון נואש לשרוד, יצר אלמוני ממנזר בלם את המאפים המתוקים האלה והתחיל למכור אותם, ומהר מאוד זכה להצלחה עצומה. 

פסטיס דה בלם ("פשטש דה בלם")

היום המתחם מורכב מכמה וכמה אולמות בהם פזורים מאות מקומות ישיבה, וכן מאולם ייצור סגור אליו מורשים להיכנס רק אלו החשופים למתכון הסודי שעובר מדור לדור.

 

מדהים לראות את כמויות האנשים שנכנסות למקום הזה, ללא הפסקה. תור ארוך אחד לרכישה To Go ותור ארוך אחר לישיבה במקום. אגב, מומלץ בחום לחכות לשולחן כדי לשבת ולראות איך מתפקד עסק אליו נכנסים אלפי אנשים ביום. מרשים ביותר. המלצר החביב שלנו סיפר לנו שבכל יום מייצרים בחדרים הסודיים (שפיסה קטנה מהם ניתן לראות דרך חלון גדול) כ-25,000 פסטלים, וניתן לייצר גם יותר אם יש צורך (לפני חגים, אירועים וכו').

 בבית הפשטש בבלם אפשר גם לשבת ולשתות קפה, אם מחכים מספיק זמן

 

PASTEIS DE BELEM

כתובת: R. Belem 84-92

שעות פתיחה: כל יום 8:00-23:00

 

עוגת השוקולד הטובה בעולם

בדרך מבלם חזרה למרכז ליסבון כדאי לכם לעצור ב-LX Factory. זהו אחד המתחמים הכי טרנדיים בליסבון, מעין נווה מדבר עיצובי בלב האזור הכי תעשייתי של העיר. הוא כולל מקבץ של מסעדות, בתי קפה וחנויות עיצוב היפסטריות, אמנות רחוב, הופעות ואווירה של אורבניות מתחדשת.

 

אחת החנויות המרשימות ביותר במתחם היא חנות הספרים Ler Devagar ("לקרוא לאט") בעלת העיצוב עוצר הנשימה. מדפים עמוסי ספרים מכסים את הקירות הגבוהים, מעל דוכני הספרים מרחפת לה דמות נשית על אופניים ובקומה למעלה יש בית קפה קטן עם מיצג של מכניקה. חוויה מיוחדת במינה.

Ler Devagar, חנות ספרים ובית קפה באל איקס פקטוריחנות הספרים Ler Devagar ("לקרוא לאט").

 

Ler Devagar, במתחם LX Factory

 

באגף המתוקים מומלץ בחום להיכנס לבית הקפה הקסום של Landeau (יש לו סניף גם במרכז העיר). ללנדאו מגיעים רק כדי לאכול פרוסה של עוגת שוקולד נפלאה, ולמעשה זו המנה היחידה המוגשת במקום לצד משקאות חמים או קרים.

 

בבית הקפה Landeau מוכרים את עוגת השוקולד הטובה בעולם

 

העוגה מורכבת מבסיס שוקולדי, מעליו מוס שוקולד וקרם שוקולד עדין עם קקאו מעליו. המרקם שלה עדין להפליא, היא לא מתוקה מדי, והמוני אנשים נשבעים שזו עוגת השוקולד הטובה ביותר בעולם.

 

עוגת השוקולד הטובה בעולםללנדאו מגיעים רק כדי לאכול פרוסה של עוגת שוקולד נפלאה, ולמעשה זו המנה היחידה המוגשת במקום לצד משקאות חמים או קרים.

 

LX FACTORY

 

 

הגלידה הכי טעימה בליסבון

ליסבון יכולה להיות חמה, חמה מאוד, ואין כמו גלידה מעולה כדי להתנחם בה ביום שמשי ולח. כשקוראים חומר לפני הנסיעה לליסבון השם סנטיני עולה מהר מאד כמקום הכי טוב לאכול בו גלידה. אז אמנם מדובר במקום חביב, אבל אנחנו מצאנו גלידה טעימה הרבה יותר, כזו ששווה לעבור חצי עיר כדי להגיע אליה.

 

מנת גלידה של Nannarella

 

את החנות הקטנה הזו מצאנו בדרכנו לאחד היעדים. טפסנו לנו במעלה הרחובות, מסדירות נשימה מדי פעם ותוהות כיצד דיירי המקום מתניידים רגלית מבלי להתלונן. פתאום נגלה לעינינו תור ארוך - וכשאנחנו רואות תור אנחנו מייד בודקות במה מדובר.

 

התור לגלידריה Nannarella בליסבון

 

בתור עמדו עשרות אנשים בשקט מופתי והמתינו לגלידה שלהם. אחד הצעירים שעמדו לפנינו הסביר לנו ש-Nannarella היא הגלידה הטובה ביותר בליסבון ושבדרך כלל התור לחנות הקטנה ארוך הרבה יותר. בזמן ההמתנה קיבלנו ממנו הסבר גם על הטעמים המיוחדים המוצעים במקום. כמה נחמדים הפורטוגלים.

 

Nannarella, בתוך החנות

 

Nannarella, בתוך החנות  2

 

בחרנו בשלושה טעמים בתוך גביע - זביון, קרמל ופיסטוק - וכמה שזה היה טעים. הטעם של הפיסטוק טבעי כל-כך והקרמל נהדר, אבל ההפתעה האמיתית הייתה הזביון, שרק בשבילו הייתי מטפסת שוב את כל הגבעה הזו.

 

GELATERIA NANNARELLA 

כתובת : Rua Nova da Piedade 64

שעות פתיחה: כל יום 12:00-22:00

 

L'Eclair: פטיסרי צרפתי פורטוגלי

ואם חסרים לכם קינוחים צרפתיים כשאתם מבקרים בליסבון, הנה מקום אחד ששווה מאוד לבקר בו. L'Eclair היא פטיסרי צרפתית למהדרין שפתחו בני זוג ממוצא צרפתי-פורטוגלי. היא חריגה בנוף הליסבונאי, גם כי לא ניתן למצוא בעיר פטיסרי צרפתית מלבדה, וגם כי מדובר בחנות מונו-פרודקט, ממש כמו בבוטיקים האופנתיים בפריז.

 

L'Eclair, הפטיסרי הצרפתי היחיד בליסבון

 

L'Eclair, הפטיסרי הצרפתי היחיד בליסבון 2L'Eclair היא פטיסרי צרפתית למהדרין שפתחו בני זוג ממוצא צרפתי-פורטוגלי. היא חריגה בנוף הליסבונאי, גם כי לא ניתן למצוא בעיר פטיסרי צרפתית מלבדה, וגם כי מדובר בחנות מונו-פרודקט, ממש כמו בבוטיקים האופנתיים בפריז.

 

בויטרינה של הבוטיק תוכלו למצוא מגוון גדול של אקלרים במילויים ובציפויים שונים כמו אקלר לימון, אקלר פרי-ברסט עם קרם פרלינה המיוצר במקום, אקלר סנט אונורה, וזה שאהבנו במיוחד: אקלר היער השחור.

 

L'Eclair, הפטיסרי הצרפתי היחיד בליסבון 3

 

מקסים לראות איך הקינוחים המתוחכמים האלה מתקבלים אצל הפורטוגלים, שמגיעים כדי להצטייד או לאכול במקום. לאור ההצלחה של L'Eclair, בעלי המקום פתחו דוכן גם בשוק ה-TimeOut של ליסבון כך שאפשר לטעום את היצירות שלהם מייד אחרי ארוחה מעולה מבלי להרחיק לעיר העליונה.

 

L'ECLAIR

כתובת: Av. Duque de Avila 44

שעות פתיחה: שלישי עד שישי 08:30-20:00, שבת וראשון 9:30-19:00

 

שרון היינריך, קונדיטורית החיה בפריז, היא בעלת הבלוג Paris chez Sharon ומחברת הספר "הפטיסרי הטובות בפריז - מדריך לבוטיקי עוגות ומתוקים". מקיימת סיורים קולינריים בפריז.

***

 

פוסטים אחרים שאולי יעניינו אותך
עיצוב: סטודיו שלושת הדובים | פיתוח: Robin eCommerce Solutions