אנחנו לגמרי
בעד לתכנן מראש...

הזמנות מעבר לשבועיים קדימה

ניתן לערוך רק מהתפריט המלא

ובמגבלת הזמן והכמות המינימליים

עגלת קניות

סל הקניות שלך ריק

Delicatessen - דליקטסן
התפריט והמוצרים שלנו בקליק אחד

המגזין

מתכון לבסטיל: לביבות תפוחי אדמה ממולאות בפטריות
ש
י חשבה שכבר לא תכין לביבות, עד שקיבלה את המתכון לבסטיל - לביבות תפוחי אדמה טריפוליטאיות, ממולאות בפטריות ובצל, שחומות וחמימות. גם לכם לא תהיה ברירה אלא לנסות

גם פירה, גם מטוגן וגם במילוי פטריות - אתם כבר במתכון או שאני עדיין יכולה להגניב מעשיית חנוכה קצרה?

החוק היחיד שעובר איתי כבר שנים מדירה לדירה הוא שבבית לא מטגנים. בפועל, שום חוק לא יעצור אותי כשאני מקבלת מתכון מעולה ללביבות, סופגניות או בלי קשר לחנוכה - טיפ חדש בגזרת הצ'יפס.

סבתא שלי הייתה אלופת העולם בלביבות. היה שם יחס מושלם בין קראנצ'יות לאלסטיות, שפשוט אי אפשר לחקות. תמיד ניסיתי ואף פעם לא הצלחתי לטגן לביבות כמו שלה, ורגע לפני שהשנה מסתיימת, כשכבר החלטתי להצהיר על כניעה או למצוא סיבה מעולה לגלגל את הלביבות על אחותי, הגיע הבסטיל.

גם פירה, גם מטוגן וגם במילוי פטריות - בסטיל

בלי יחסים מסובכים בין גודל הביצים לכפות הקמח, בלי יכולת להשוות למסורת המשפחתית שלנו. אז הקפצתי פטריות עם תבלין מפרום (האם עכשיו גם יש מפרום בעתיד שלי?), בישלתי תפוחי אדמה, מעכתי לפירה וגיליתי כמה אושר יש בעמילן ובלביבות מדויקות.

ומייד אחרי הטיגון, כי מגיע לי, הגנבתי שתיים עם סלט ירקות ושמנת חמוצה והצלתי את כבוד הלביבות האבוד שלי לכבוד החנוכה.

תבלין למפרום, מרכיב חשוב בלביבות הבסטיל

 

מתכון לבסטיל - לביבות תפוי אדמה ממולאות בפטריות 

המצרכים

 

ללביבות:

  • 6-7 תפוחי אדמה בינוניים
  • 1 כף מלח

 

למילוי הפטריות:

  • 1 בצל גדול, קצוץ דק
  • 2 סלסלות פטריות טריות מכל סוג שרוצים, קצוצות
  • 1 כפית פלפל שחור
  • 1 כפית תבלין למפרום (להשיג בדלי)
  • 1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה

 

לטיגון:

  • 1/2 כוס קמח
  • 1 ביצה
  • שמן לטיגון

 

אופן ההכנה

מכינים את המילוי: מטגנים את הבצל במחבת חמה עם מעט שמן, תוך ערבוב עד להזהבה. מוסיפים את הפטריות, מערבבים וממשיכים לטגן כ-10 דקות עד להגרת נוזלי הפטריות. מוסיפים את שאר מרכיבי המילוי, מערבבים היטב ומקררים לטמפרטורת החדר.

פטריות שמפיניון למילוי הבסטיל

מכינים פירה: מבשלים את תפוחי האדמה במים עד להתרככות. מוציאים מהמים, מסננים היטב, מקלפים ומועכים לפירה חלק ללא גושים. מוסיפים מלח ולשים עד לקבלת מרקם רך.

מרכיבים את הבסטיל: כשהפירה עדיין חם, יוצרים כדורים בגודל 5-6 ס"מ. משטחים אותם (כמו פיתה), מניחים במרכז כל אחד מהם כדור מהמילוי (ככף), מהדקים, מגלגלים לצורת כדור ומשטחים מעט למראה פחוס.

מהדקים, מגלגלים לצורת כדור ומשטחים מעט למראה פחוס

מחממים שמן במחבת, מקמחים היטב את הלביבות ומהדקים. טובלים בבלילת הביצה ומטגנים על אש קטנה מכל צד עד להזהבה. 

מקמחים היטב את הלביבות ומהדקים. טובלים בבלילת הביצה ומטגנים על אש קטנה

מגישים את הבסטיל עם ירקות טריים

שי שבח, 

***

פוסטים אחרים שאולי יעניינו אותך
Magento