בחירת זמן ואופן אספקה

כדי להתחיל להזמין יש לבחור תאריך ואופן האספקה

שני מתכונים פשוטים לקאפקייקס

שני מתכונים פשוטים לקאפקייקס

קאפקייקס, אותן עוגות קומפקטיות ויפהפיות, שטפו בשנים האחרונות את העולם בשלל צבעים וטעמים. קשה לעמוד בפניהן והרבה יותר קל להכין אותן ממה שאפשר לחשוב. נסו את המתכון שלנו ותיווכחו 

ההיסטוריונים של עולם הקולינריה לא יודעים לנקוב במקום ובזמן המדויקים בהם נולדו הקאפקייקס, אבל ידוע שזה קרה באמריקה בחלק השני של המאה ה-19. העוגות הזעירות והיפהפיות הללו זכו מהר מאד לפופולריות גדולה, בזכות קלות ההכנה וההגשה שלהן, ובגלל העובדה הפשוטה - שאיש לא יכול לעמוד בפניהן, במיוחד הילדים אבל גם ההורים שלהם. 

קשה לומר מדוע בדיוק, אבל אין ספק שהשנים האחרונות ירשמו בדפי ההיסטוריה כתור הזהב של הקאפקייקס. הן הופיעו באינספור צורות, צבעים וקישוטים, גוררות אחריהן גל של מוצרים ייעודיים וחנויות מתמחות. 

אין גבול לאפשרויות ולרעיונות, וישנם אשפי קאפקייקס (אשפיות בדרך-כלל, למעשה) שמפתיעים כל פעם מחדש. אבל ההכנה הבסיסית של קאפקייקס שוקולד מעולים נותרה קלה להפליא - נסו ותיווכחו. המתכון של הבייקרי שלהלן מגיע עם שני ציפויים נהדרים: גנאש שוקולד או קרם וניל. 

מתכון לקאפקייקס שוקולד 

המצרכים (ל-12 קאפקייקס)

  • 3 ביצים
  • 185 גרם (1 כוס פחות 1 כף) סוכר
  • 24 גרם (3 שקיות) סוכר ווניל
  • 400 גרם (2 גביעים) שמנת חמוצה
  • 85 גרם (1/2 כוס) שמן
  • 170 גרם (1 כוס + 3 כפות) קמח
  • 30 גרם (3 כפות) קורנפלור
  • 2 גרם (כפית שטוחה) אבקת אפייה
  • 35 גרם (3.5 כפות) אבקת קקאו
  • 60 גרם שוקולד לבן קצוץ / צ'יפס
  • 60 גרם שוקולד מריר קצוץ / צ'יפס

אופן ההכנה

מחממים תנור ל-160 מעלות. מרפדים תבנית שקעים במנז'טים.

מנז'טים בתבנית קאפקייקס עם שקעיםההכנה הבסיסית של קאפקייקס שוקולד מעולים נותרה קלה להפליא. צילום: אולגה טוכשר

מערבלים במיקסר את הביצים, הסוכר, סוכר הווניל, השמן והשמנת החמוצה, עד שמתקבלת תערובת אחידה.

מערבלים במיקסר את הביצים, הסוכר, סוכר הווניל, השמן והשמנת החמוצה

תערובת החומרים הרטובים של הקאפקייקס

מנפים לתוך התערובת את הקמח, הקורנפלור, אבקת האפייה והקקאו, ומערבבים בעזרת מרית עד שמתקבלת בלילה נטולת גושים. מוסיפים את שני סוגי שוקולד ומערבבים.

מערבבים בעזרת מרית עד שמתקבלת בלילה נטולת גושים

ממלאים את השקעים בבלילה עד לגובה המנז'טים או קצת פחות.

ממלאים את השקעים בתבנית הקאפקייקס עד לגובה המנז'טים העוגות הזעירות והיפהפיות הללו זכו מהר מאד לפופולריות גדולה, בזכות קלות ההכנה וההגשה שלהן. צילום: אולגה טוכשר

אופים 20-30 דקות עד שהקאפקייקס תופחים ונסדקים מעט. מוציאים מהתבנית ומצננים על הרשת.

אופים 20-30 דקות עד שהקאפקייקס תופחים ונסדקים מעטצילום: אולגה טוכשר

קאפקייקס בציפוי גנאש שוקולד

המצרכים

  • 12 קאפקייקס שהוכנו לפי המתכון הקודם
  • 300 מ"ל שמנת מתוקה
  • 30 גרם סוכר אינוורטי או דבש
  • 200 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות / קצוץ
  • סוכריות צבעוניות לקישוט

אופן ההכנה

מוזגים את השמנת המתוקה לסיר, מוסיפים את הסוכר האינוורטי ומביאים לסף רתיחה. מוסיפים את השוקולד ומערבבים עד לקבלת גנאש חלק ומבריק. מקררים, מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעתיים לפחות. מוציאים, מקציפים, מעבירים לשק זילוף עם צנטר כוכב. מזלפים על כל קאפקייק תלולית יפה של גנאש ומפזרים סוכריות צבעוניות.

קאפקייק בציפוי גנאש שוקולד וסוכריות צבעוניותאין ספק שהשנים האחרונות ירשמו בדפי ההיסטוריה כתור הזהב של הקאפקייקס. צילום: אולגה טוכשר

קאפקייקס שוקולד בציפוי קרם וניל

המצרכים

  • 12 קאפקייקס שהוכנו לפי המתכון
  • 100 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
  • 250 גרם גבינת שמנת (לפחות 30% שומן)
  • 150 גרם (1 כוס + 1 כף) אבקת סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל אמיתית
  • 6 תותים גדולים, חצויים לשניים
  • עלי נענע טריים / סוכריות צבעוניות לקישוט

אופן ההכנה

מקציפים בעזרת מיקסר במשך כמה דקות את החמאה, גבינת השמנת, אבקת הסוכר והווניל, עד שמתקבל קרם סמיך ואחיד. מוסיפים בהדרגה צבע מאכל (אופציונלי) ומערבבים עד לקבלת הגוון הרצוי. מכסים בניילון נצמד ומעבירים לקירור של שעה לפחות.

מקציפים, מעבירים לשק זילוף עם צנטר כוכב ומזלפים על הקאפקייקס. נועצים בציפוי, מעט הצידה מהמרכז, חצי תות ועלה קטן של נענע ו/או מפזרים סוכריות צבעוניות.

 

קאפקייק שוקולד בציפוי קרם ונילקאפקייקס שוקולד בציפוי קרם וניל. צילום: טל סיון-צפורין

הערות ושיפורים

  • את שני סוגי הציפויים אפשר להכין עד שלושה ימים מראש ולשמור במקרר בכלי אטום עד לשימוש.
  • כדי לקבל מראה נקי וחגיגי יותר, אפשר להכניס את הקאפקייק עם המנז'ט בו נאפה לעוד מנז'טים.
  • את הקאפקייקס המוכנים יש לשמור בקירור.
     

הקאפקייקס המוכנים. הצעת הגשההקאפקייקס, אותן עוגות קומפקטיות ויפהפיות, שטפו בשנים האחרונות את העולם בשלל צבעים וטעמים.
צילום: אולגה טוכשר

אולגה (אולי) טוכשר, היא בשלנית מכורה, קונדיטורית בהתהוות ובעלת הבלוג המרכיב הסודי.

***

שתפו את הכתבה
פוסטים אחרים שאולי יעניינו אותך
  1. רוח סתיו: מתכון לעוגת פולנטה תפוזים מושלמת
    מתכונים של הבייקרי

    עוגות תפוזים הן מקור לא אכזב לנוסטלגיה וזכרונות, ועם ספל משקה מהביל הן יהפכו כל שיחת חולין לשיחה גלוית לב. עוגת התפוזים של הבייקרי היא ללא ספק אחת הטובות שבהן. יש לה צבע יפהפה ומראה מרשים בזכות פרוסות התפוזים המקורמלות שמוטבעות בה. היא קלה להכנה, אוורירית ונטולת קמח, ותתאים גם לנמנעים מגלוטן. הנחנו יד על המתכון

    קרא עוד
  2. פרעצל: מתכון נוסטלגיה באריזה חדשה
    מתכונים של הבייקרי

    הלחמים והמאפים של פעם אולי מצליחים עדיין לעורר געגוע נוסטלגי, אבל הטעם שלהם לא באמת עומד במבחן הזמן. אז החלטנו לשדרג קצת את הזכרונות ואת הטעם, עם מתכון לפרעצל - שזה כמו הבייגל של פעם, רק טעים יותר

    קרא עוד
  3. מתכון למאפינס אוכמניות של הבייקרי
    מתכונים של הבייקרי

    מאפינס האוכמניות הם מהמאפים האהודים והמבוקשים ביותר של הבייקרי. אם זה בגלל הטעם, המרקם, המראה או כי הכל נראה מבטיח יותר כשיש אוכמניות בתמונה. בכל אופן, עכשיו כשיש לכם את המתכון כל מה שאתם צריכים זה תבנית שקעים

    קרא עוד
  4. עד העונג הבא: מתכון לעוגיות פאדג' שוקולד
    מתכונים של הבייקרי

    לא חסרים מתכונים לעוגיות שוקולד, אבל עוגיות הפאדג' של הבייקרי ניצבות בשורה הראשונה ומשלבות טעם נהדר ופשטות. הבונוס - הן ללא גלוטן וממש פשוטות להכנה

    קרא עוד