אנחנו לגמרי
בעד לתכנן מראש...

הזמנות מעבר לשבועיים קדימה

ניתן לערוך רק מהתפריט המלא

ובמגבלת הזמן והכמות המינימליים

עגלת קניות

סל הקניות שלך ריק

Delicatessen - דליקטסן
התפריט והמוצרים שלנו בקליק אחד

המגזין

רחוב מונטורגיי: כפר ציורי בלב פריז

פריז מלאה בפינות חמד קולינריות. לעתים המגוון גדול כל-כך עד שקשה לבחור לאן ללכת, לאיזו מסעדה להיכנס, איזה קרואסון לטעום או באיזה אזור להסתובב כאשר רוצים לראות כמה שיותר פינות כאלה בזמן קצר.

אחד הדברים האהובים עליי, לכן, הוא לגלות רחובות שכוללים הכל מהכל - חנויות מזון מסוגים שונים, בתי קפה, פטיסרי, בולנז'רי ועוד - והשוטטות בהם מהווה ממש לונה פארק קולינרי. יש כמה וכמה כאלה בפריז. אחד המרתקים שבהם הוא רחוב מונטורגיי (ובצרפתית: Rue Montorgueil).

רחוב מונטורגיי בפריז. מציע ריכוז של אטרקציות קולינריות

אני אוהבת לטייל ברחוב הזה בכל יום ובכל עונה, ובכל ביקור אני מגלה בו דברים חדשים, מקומות מעניינים ועוד פיסות מרתקות מההיסטוריה של פריז. נמצאות בו כמה מהחנויות העתיקות ביותר בעיר, כמה חדשניות ומפתיעות, ונמצאים בו גם כמה וכמה ספקים של חומרי גלם מעולים שמשמשים במסעדות הטובות ביותר בעיר.

הוא נמצא ברובע לה-האל (Les Halles), אזור מרכזי מאוד שבעבר שכן בו השוק הסיטונאי של פריז. יציאת השוק אל מחוץ לעיר, בואך נמל התעופה אורלי, גרמה לדעיכה מסוימת של המסחר באזור. אבל גם בשעותיו הפחות טובות של הרובע, שגשג מונטורגיי כשמורת טבע קולינרית יחידה במינה - מין כפר קטן בלב ליבה של פריז ההומה.

רחוב מונטוגריי. שגשג גם בתקופות הפחות טובות של רובע דה-האל

מונטורגיי  מתחיל בלה-האל וממשיך צפונה. בחלקו הצפוני הוא נכנס לרובע השני ומתחבר עם רחוב Rue de Petits Carreaux שממשיך אותו (ולא פעם מבלבל את התיירים שבטוחים שמדובר באותו הרחוב).

לדעתי הרחוב הזה מתאים מאוד למי שיש לו זמן מועט יחסית לביקור בפריז ורוצה לטעום מהקולינריה שלה כמה שיותר, במקום מרוכז אחד. כמובן שגם מי ששוהה בעיר זמן ארוך יותר יוכל ליהנות מחצי יום ברחוב ובסביבתו ואף לחזור אליו כי קשה שלא.

תוכלו למצוא ברחוב עוד בתי קפה, ביסטרואים, חנויות חומרי גלם, מעדניות, חנויות גבינות ופירות ועוד

אז הנה כמה המלצות על מקומות שכדאי מאוד לבקר בהם במונטורגיי - אם לא להיכנס אז לפחות להציץ. כאמור, בנוסף למומלצים להלן, תוכלו למצוא ברחוב עוד בתי קפה, ביסטרואים, חנויות חומרי גלם, מעדניות, חנויות גבינות ופירות ועוד כהנה וכהנה מעדנים והפתעות.

 

מונטורגיי 9:

DECO RELIEF, ציוד וחומרי גלם בתחום הקינוחים

רחוב מונטורגיי סמוך לרחוב מונמרטר (לא לבלבל עם גבעת מונמרטר) בו מרוכזות חנויות המתמחות בתחום האפייה והבישול. זהו גן -עדן לחובבנים ומקצוענים כאחד, שמגיעים כדי להצטייד בכלים מיוחדים, תבניות, חומרי טעם וריח, חומרי גלם ייחודיים וכו'.

DECO RELIEF, ציוד וחומרי גלם בתחום הקינוחים

החנות הראשית של דקו רליף נמצאת ברחוב מונמרטר, אבל ממש בגב שלה, ברחוב מונטורגיי, נמצאת חנות חדשה של הרשת שמציעה מגוון גדול של תבניות לאפייה ולשוקולד, תמציות טעם מיוחדות וצבעים למקרונים וקינוחים וכו'. אם אתם חובבי אפייה אל תוותרו על קפיצה קטנה מרחוב מונטרגיי לרחוב מונמרטר לביקור בכל החנויות המתמחות.

DECO RELIEF

שעות פתיחה: שני עד שבת 10:00-19:00

מטרו: Les Halles

 

מונטורגיי 38:

L'ESCARGOT MONTORGUEIL חלזונות פריזאיים

אחד הדברים המרתקים במונטורגיי הן המסעדות והחנויות שקיימות עשרות שנים, וחלקן אף קרוב ל-200 (!) שנה. אחד ממוסדות האוכל הוותיקים ביותר ברחוב היא מסעדת ל'אסקרגו ("החילזון").

ל'אסקרגו קיימת משנת 1832 וניתן לזהות אותה בנקל באמצעות החילזון המוזהב שמציץ מעל לשלט שלה. חובבי החלזונות לא יוותרו על עצירה במקום לטובת נשנוש צלחת אסקרגו אחת לפחות. גם אם אתם לא חובבי חלזונות, עדיין שווה להתעכב עליה ולהציץ לתוכה כדי לראות את המבנה והעיצוב המרשים, ולספוג משהו מהאווירה הייחודית שנראה שלא השתנתה מאז המאה ה-19.

L'ESCARGOT MONTORGUEIL

שעות פתיחה: כל השבוע 09:00-01:00

מטרו: Etienne Marcel

 

ליד מונטורגיי 41:

חנות חומרי הגלם G.DETOU

כאשר תלכו על הרחוב מכיוון לה-האל וצפונה, תתקלו ברחוב טיקטון שחוצה אותו, סמוך למונטורגיי 41. אם אתם חובבי חומרי גלם לאפייה ולקינוחים, מומלץ מאוד לבצע גיחה קטנה לטיקטון מספר 58, שם מחכה לכם ז'ה דטו, חנות חומרי הגלם המפורסמת והחשובה ביותר בפריז.

ז'ה דטו, חנות חומרי הגלם המפורסמת והחשובה ביותר בפריז

בחנות הזו, ששמה משעשע בפני עצמו (זהו בעצם שמו של בעל החנות, רק שהוא נשמע גם כמו "יש לי מהכל" בצרפתית), מרוכזים כל החלומות הקטנים והגדולים של חובבי האפייה: ממרחים מיוחדים, שוקולד משובח של חברות כמו ולרונה, קליבו ובארי, אגוזים ופיסטוקים מעולים מאיראן, אבקות שונות ומשונות לאפייה, מקלות וניל איכותיים ועוד ועוד.

בחנות הזו מרוכזים חומרי הגלם הכי טובים ואיכותיים לקינוחים ואפייה

את החנות פוקדים לאורך כל שעות היום חובבנים ומקצוענים - מפריז ומכל העולם - שמעוניינים להצטייד בחומרי גלם איכותיים מאד שאת חלקם קשה למצוא במקומות אחרים. אגב, אם חשקה נפשכם בעלי זהב אמיתיים לעיטור קינוחים או מנות אחרות, בקשו אותם מהקופאית - היא שומרת אותם אצלה, קרוב לחזה, כאילו היו יהלומים.

אם חשקה נפשכם בעלי זהב אמיתיים לעיטור קינוחים או מנות, בקשו אותם מהקופאית

G.DETOU

כתובת:  58 Rue Tiquetonne

שעות פתיחה: שני עד שבת 08:30-18:30

מטרו: Etienne Marcel

 

מונטורגיי 45:

FOU DE PATISSERIE, גן-עדן למשוגעים על פטיסרי 

מוריאל תלנדייה וג'ולי מתיו הן המייסדות של Fou de Patisserie (בתרגום חופשי: "משוגע על פטיסרי"), מגזין הפטיסרי הצרפתי הטוב ביותר. אחרי שקשרו קשרים מעולים עם כל שף פטיסייר נחשב בצרפת בכלל ובפריז בפרט, החליטו השתיים שהגיע הזמן להכניס את הגדולים ביותר לוויטרינה אחת - לפני כמה חודשים פתחו במיקום מעולה ברחוב מונטורגיי את הבוטיק הזה, שמציע קינוחים נבחרים מכמה מהשף פטיסיירים הטובים בעיר.

FOU DE PATISSERIE, קינוחים נבחרים מכמה מהשף פטיסיירים הטובים בעיר

Fou de Patisserie, השף פטיסיירים הגדולים במקום אחד

נראה מתבקש, אבל לא מדובר בעניין של מה בכך. שף פטיסיירים מובילים אמנם לעיתים קרובות מיודדים אלה עם אלה, אבל לכל אחד יש את הסגנון שלו וכמובן שגם האגו שלו. גם שינוע הקינוחים הוא לא עניין פשוט, וגם התמחור נוטה להיות גבוה יחסית לאור המכירה דרך צד-שלישי - ואלו רק חלק מהאתגרים שהקשו על פתיחת מקום שכזה.

Fou de Patisserie, פטיסרי מאתגרת

בוויטרינה המשתנה תדיר תמצאו קינוחים ועוגות של פיליפ קונטצ'יני, ג'ונתן בלו, פייר ארמה, סיריל ליניאק ועוד

בוויטרינה המתחדשת ומשתנה בתדירות גבוהה, תוכלו למצוא קינוחים של פיליפ קונטצ'יני המפורסם, לצד קינוחים של ג'ונתן בלו מ-Acide Macaron, עוגות נסיעה של פייר ארמה לצד קינוחים של סיריל ליניאק ועוד מעדנים כמו קרמלים, מרמלדות ומרשמלו. בקרוב אפשר יהיה למצוא בה גם קינוחים של שף פטיסיירים ממלונות היוקרה של פריז, שלעיתים קרובות לא ניתן לרכוש אותם בבוטיקי הפטיסרי.

שינוע של קינוחים הוא לא עניין של מה בכך

לא פשוט להקים בוטיק פטיסרי כזה

FOU DE PATISSERIE

שעות פתיחה: שלישי עד שישי 11:00-20:00, שבת 09:30-20:00, ראשון 09:30-13:30

מטרו: Etienne Marcel

 

מונטורגיי 51:

STOHRER, הפטיסרי הראשונה בפריז 

יש מקומות מתוקים בפריז שדי בהיסטוריה שלהם כדי לגרום לי לאהוב אותם כל-כך. לא תמיד יהיו בהם הקינוחים הטובים או המודרניים ביותר, אבל הם חלק בלתי נפרד מהתפתחות הפטיסרי הצרפתית ומתחום הקינוחים העולמי, וזה כשלעצמו מעורר בי התרגשות.

סטורר, הפטיסרי הראשונה בפריז, ברחוב מונטורגיי

Stohrer היא אחת הפטיסרי הוותיקות ביותר בפריז, ויש הטוענים שהייתה הראשונה. היא הוקמה בשנת 1730 (!) על-ידי ניקולא סטורר, שהיה השף פטיסייר של המלך לואי ה-15. החנות הזו השתמרה מאות שנים כמעט ללא שינוי, ונראית עד היום כאילו נלקחה מאחד הארמונות של לואי. ציורים מיוחדים על זכוכית מקשטים את הקירות ואת התיקרה, נברשות מאירות את החלל ופסיפס בגווני כחול וזהב מעטר את הרצפה. הציורים הם מעשה ידיו של האמן פול בודרי, שעיטר גם את הפואייה של האופרה גרנייה. אחד מהם מציג אשה הנושאת בידיה עוגות. עיריית פריז הכירה במקום כמונומנט היסטורי, ואף קבעה במקום שלט המספר את תולדותיו.

סטורר. הציורים הם מעשה ידיו של האמן פול בודר. רחוב מונטוגריי

סטורר. מקום בן קרוב ל-200 שנה

לניקולא סטורר מייחסים גם את המצאת העוגה המפורסמת באבא-או-רום, דודתה הצרפתייה של הסברינה. לפני שעבד אצל לואי ה-15, הוא הועסק אצל המלך הפולני סטניסלב לשצ'ינסקי. כשהודח ב-1709 וגלה מפולין, הוא עבר לאלזס עם משפחתו, חצרו ואת האופה שלו, בהזמנתו של לואי ה-15. בהמשך נשא האחרון לאישה את בתו של המלך הפולני, אימץ למטבחו את הבאבא ובהמשך גם את סטורר עצמו.

באבא-או-רום הטבעית, הספוגה ברום, ואת הבאבא-או-רום המשודרגת, הספוגה ברום ומעוטרת בקרם שאנטיי

אחת הגרסאות מספרת שכצידה לדרך לקחו אנשיו של המלך הפולני גם עוגות. אחת מהן הייתה עוגת הבבקה הפולנית, שבאלזס מכנים קוגלהוף. אלא שהמסע היה ארוך והעוגה התייבשה בדרך. כדי להחיותה, השקה סטורר את העוגה היבשה ביין מתוק ובזעפרן, הוסיף לה ענבים וצימוקים ומעדן חדש בא לעולם. באותה התקופה קרא המלך הפולני את סיפורי אלף לילה ולילה ולכן החליט להעניק לקינוח את השם עלי באבא. בהמשך נוספה שכבה של קרם שאנטיי (קצפת מתוקה) והעוגה עלתה מדרגה נוספת.

עד היום ניתן למצוא בפטיסרי את שתי הגרסאות לעוגה, את הבאבא-או-רום הטבעית, הספוגה ברום, ואת הבאבא-או-רום המשודרגת, הספוגה ברום ומעוטרת בקרם שאנטיי.

עוד קינוח מפורסם של סטורר הוא ה Puits D'Amour ("באר האהבה"), עוגות קטנות עשויות בצק עלים וממולאות בקרם פטיסייר עשיר משוח בשכבה עבה של קרמל. ביום האהבה מאמירות המכירות של הקינוח המתקתק הזה.

STOHRER

שעות פתיחה: כל השבוע 07:30-20:30

מטרו: Etienne Marcel

סטורר ברחוב מונטוגריי. עיריית פריז הכירה במקום כמונומנט היסטורי, ואף קבעה במקום שלט המספר את תולדותיו

 

בחלק השני של הכתבה על רחוב מונטוגריי:

על המסעדה בת למעלה מ-200 שנה השוכנת במבנה היסטורי מרתק; על חנות הממתקים המיתולוגית שקיימת מאז 1761 ושומרת על העיצוב המקורי שלה; על הפסאז' הנהדר הנמצא בסמוך לרחוב מונטוגריי, ועוד כמה הפתעות.

 

שרון היינריך, קונדיטורית החיה בפריז, היא בעלת הבלוג Paris chez Sharon ומחברת הספר "הפטיסרי הטובות בפריז - מדריך לבוטיקי עוגות ומתוקים". מקיימת, בין השאר, סיורים קולינריים בפריז.

***

פוסטים אחרים שאולי יעניינו אותך
Magento