אנחנו לגמרי
בעד לתכנן מראש...

הזמנות מעבר לשבועיים קדימה

ניתן לערוך רק מהתפריט המלא

ובמגבלת הזמן והכמות המינימליים

עגלת קניות

סל הקניות שלך ריק

Delicatessen - דליקטסן
התפריט והמוצרים שלנו בקליק אחד

המגזין

Summerise - חגיגות היום הארוך ביותר בשנה
ב
אירוע ה-Summerise בחרנו להשיק את תפריטי הקיץ של הקופי בר, בראסרי והוטל מונטיפיורי, באווירה חד-פעמית ובלתי נשכחת. שזה בדיוק מה שננסה להציע לכל אורך הקיץ. הצצה לערב ההוא ועל המנות החדשות

באירוע ה-Summerise בחרנו להשיק את תפריטי הקיץ של הקופי בר, בראסרי והוטל מונטיפיורי, באווירה חד-פעמית ובלתי נשכחת. שזה בדיוק מה שננסה להציע לכל אורך הקיץ. הצצה לערב ההוא ועל המנות החדשות

ברוכים הבאים לקיץ: ביום שלישי ה-21 ביוני, ציינו בעולם את היום הארוך בשנה, הנחשב גם ליום הראשון של הקיץ.

ביום הזה פתחנו ב-R2M גם במסורת ערבי Summerise, בחגיגת קיץ של תפריטים מיוחדים, קוקטיילים, אלכוהול והרבה מזגן ושמחה באוויר.

בריף יין עם צוות הקופי בר. צילום: אנטולי מיכאלובריף יין עם צוות הקופי בר. צילום: אנטולי מיכאלו

אירוע Summerise הראשון

האירוע הזה שאב את ההשראה שלו מחגיגות ה-Fête de la Musique המוזיקליות של פריז, המתקיימות בכל 21 ליוני מאז 1981, ועם השנים התפשטו גם לערים נוספות באירופה.

הרעיון הבסיסי של הערב היה להכניס לכל אחת מהמסעדות המשתתפות מנות שנוגעות בחומרי גלם המזוהים עם הקיץ: ירקות כמו תירס, קישואים, במיה, דלעות למיניהן, קישואים וחצילים; פירות קיציים כגון תאנים, דובדבנים ומשמשים; ובאופן כללי, ליצור מנות קלות, עם מעט פחמימות וכמעט ללא רטבים כבדים.

Summerise בקופי בר

מנות הקיץ של הקופי בר המשיכו את הקו הקולינרי הקיים - ביסטרו מודרני שמוציא תחתיו הרבה מנות ים-תיכוניות עם נגיעות של מקסיקו ואיטליה.

מנות הקיץ של הקופי בר המשיכו את הקו הקולינרי הקיים

לכבוד האירוע, הורכב תפריט שכולל הרבה מנות קטנות, שמאפשרות "לטעום מהכל" בלי להתמלא מדי. רק כדי להיכנס לאווירה - אלו ארבע מנות הפתיחה, הראשונות בתפריט:

פרח זוקיני, רגע לפני צלחות עם ריקוטה, צלפים וחציל שרוףפרח זוקיני, רגע לפני צלחות עם ריקוטה, צלפים וחציל שרוף. צילום: אנטולי מיכאלו

גבינת בורטה איטלקית עם עגבניות קונפי, בזיליקום, שמן זית פיקואלגבינת בורטה איטלקית עם עגבניות קונפי, בזיליקום, שמן זית פיקואל. צילום: אנטולי מיכאלו

טורטיות עם אונטריב מהג'וספר, בצל סגול, צ'ילי וכוסברהטורטיות עם אונטריב מהג'וספר, בצל סגול, צ'ילי וכוסברה. צילום: אנטולי מיכאלו

חמון איבריקו עם לחם עגבניות ופדרוןחמון איבריקו עם לחם עגבניות ופדרון. צילום: אנטולי מיכאלו

האווירה היתה מושלמת. תחושה חגיגית באוויר, מפות לבנות מעומלנות על השולחנות. את המסעדה והבר קישטו פרחים יפים שהכין מושיקו מהדליקטסן, נרות הונחו על כל שולחן, יין ואלכוהול לא הפסיקו לזרום מהבר. האוכל, שהיה צבעוני ויפה, משך אליו הרבה אורחים קבועים של R2M שבאו לחוות את הערב החד-פעמי הזה.

תחושה חגיגית באוויר, מפות לבנות מעומלנות על השולחנותתחושה חגיגית באוויר. צילום: אנטולי מיכאלו

 יין ואלכוהול לא הפסיקו לזרום מהברבריף מלצרים, אצלנו לא ממליצים לפני שטועמים. צילום: אנטולי מיכאלו

גם מאחורי הקלעים נשמר הקסם. הצוות היה מחויך במיוחד ונהנה מהווייב שהגיע מהלובי.

לעשות את זה קל

התפריט הקיצי הקליל התבסס במידה רבה על שימוש נרחב בדגים טריים ובפירות ים, המון ירקות ירוקים, צהובים וכתומים. בעיקריות אמנם הוגשו גם מנות בשריות, אבל הן הגיעו בלי פחמימות או עם כמות מינימלית שלהם, מה שעזר להן לא להיות כבדות וממלאות מדי ולהשאיר מקום לקינוח.

קלמרי צרוב עם קרוקטים, תירס, מולה כוסברה ואבוקדוקלמרי צרוב עם קרוקטים, תירס, מולה כוסברה ואבוקדו. צילום: אנטולי מיכאלו

קרפצ'יו מוסר עם עלי צלפים, שאלוט צרוב ואיולי מעושןקרפצ'יו מוסר עם עלי צלפים, שאלוט צרוב ואיולי מעושן. צילום: אנטולי מיכאלו

פירות ים מהג'וספר, עגבניות צלויות, במיה ופלפליםפירות ים מהג'וספר, עגבניות צלויות, במיה ופלפלים. צילום: אנטולי מיכאלו

פילה בר ים עם דלעת ערמונים, קרם קישואים ונענעפילה בר ים עם דלעת ערמונים, קרם קישואים ונענע. צילום: אנטולי מיכאלו

סינטה מהג'וספר עם פולנטה של תירס טרי וירוקים של קיץסינטה מהג'וספר עם פולנטה של תירס טרי וירוקים של קיץ. צילום: אנטולי מיכאלו

כדי שגם הקינוחים יהיו קיציים וקלילים, הם התבססו על שילובים בין פירות העונה לבין מרכיבים בעלי מרקמים אווריריים:

גלידת דובדבנים רכה עם דובדבנים טריים ומרנג קקאוגלידת דובדבנים רכה עם דובדבנים טריים ומרנג קקאו. צילום: אנטולי מיכאלו

תאנים צרובות עם ריקוטה וחלת דבשתאנים צרובות עם ריקוטה וחלת דבש. צילום: אנטולי מיכאלו

Summerise בבראסרי

הבראסרי, כשמו, פתוח 24/7 ומחוייב לשמור תמיד על צביונו ועל התפריט שלו גם באירועים מיוחדים. לכן, בניגוד לקופי בר והוטל מונטיפיורי, בהם תפריטי הקיץ החליפו לחלוטין את התפריט הרגיל, בבראסרי, רקחו עבור ערב Summerise חמש מנות ראשונות מיוחדות, 5 מנות עיקריות, שני קינוחים וקוקטיילים.

Summerise בבראסרי. צילום: עידית בן עוליאל

נגרוני ים תיכוני. צילום: עידית בן עוליאל

Pisco Sour - פיסקו סאוור. צילום: עידית בן עוליאל

כל זה, כאמור, בנוסף לתפריט הרגיל שכולל כ-40 מנות, ולכך שהמקום שירת באותו ערב כ-350-400 אורחים. אפשר לומר שבבראסרי יצאו לגמרי מאזור הנוחות שלהם, ולחלוטין אתגרו את הצוות עם ההחלטה לקחת חלק בערב המיוחד הזה. התוצאה בשטח היתה מרהיבה.

גם בבראסרי, המנות הראשונות התבססו בעיקרן על דגים בשילוב עם ירקות קיץ, מנות קלות, יפות וטעימות.

סביצ'ה טונה, פטה כבשים, שטרויזל קלמטה, מיץ עגבניות טריות ואורגנו מטוגן. צילום: עידית בן עוליאל

פילה ברבוניות מטוגנות, טורטייה שחורה, קרם תירס ובצל ירוק צרוב. צילום: עידית בן עוליאל

סלמון בעישון חם, קרם פרש, פרחי מלפפון, טוויל של לחם שרוף ושמן עירית. צילום: עידית בן עוליאל

בעיקריות, היתה נוכחות של בשרים ששולבו עם מעט פחמימה ועם המון ירקות ופירות קיץ.

בסטייק הקלאסי, היה מעט מאוד ציר ובמקומו היתה סלסת אננס ופירות, מה שהפך את המנה לקלה ורעננה יותר.

חומר גלם נוסף ששימש את המטבח היה פארו - חיטת כוסמין שבורה, עשירה בחלבון ובעלת טעם ומרקם עשיר שהוגשה עם צלעות הטלה.

צלעות טלה, במיה צרובה, פארו, תאנים צלויות, אבקת עלי תאנה והל. צילום: עידית בן עוליאל

את הקדירה הקלאסית החליפו בפירות ים צלויים בגריל, תוסיפו לזה ירקות קיץ מהגריל וקיבלתם מנת קיץ נהדרת.

קלמרי ושרימפס מהגריל, קרם חצילים, במיה צרובה ופדרון. צילום: עידית בן עוליאל

החגיגיות הורגשה גם במטבח, צוות מיומן ומתוגבר שניכר עליו שפשוט נהנה מכל רגע.

ואי אפשר בלי קינוחי קיץ עם ניחוחות צרפתיים, קלים וקיציים במיוחד.

באבא אמרטו, קונפי משמשים ושקדים מסוכרים. צילום: עידית בן עוליאל

ושראן פירות טרופיים, שנטילי רום וקולי נענע ליים. צילום: עידית בן עוליאל

גם בבראסרי, המנות החדשות ילוו אותנו לאורך כל הקיץ, כחלק מ"המיוחדים" המוצעים מדי יום לצד התפריט הרגיל.

Summerise הוטל מונטיפיורי

בערב הארוך בשנה והיום הראשון של הקיץ, בחרו להגיש במסעדה של הוטל מונטיפיורי תפריט קצת יותר מתוחכם מהרגיל, אבל עדיין כזה שמתיישב עם הקו הצרפתי-וייטנאמי ושומר על האופי הקולינרי של המקום.

גם בתפריט הזה, ניכרו נוכחות משמעותית של דגים ופירות ים וירקות קיץ רבים, ומקום משני לפחמימות.

בין המנות הראשונות, ניתן היה למצוא סביצ'ה טונה וטרטר אלבקור, פרשוטו ברווז ובייבי זוקיני, כל מנה עם הטוויסט הייחודי שלה, וכמובן עם המון השפעות אסייתיות.

אויסטר ברטון #2. צילום: נעמי ים סוףאויסטר ברטון #2. צילום: נעמי ים סוף

פרשוטו ברווז עם משמשים ושקדים טרייםפרשוטו ברווז עם משמשים ושקדים טריים. צילום: נעמי ים סוף

במנות העיקריות, נשמר הקו הקליל שליווה את כל הערב במונטיפיורי ואת ה-Summerise בכלל.

קראב קייק, עם אוניגרי וקציפת מלפפוןקראב קייק, עם אוניגרי וקציפת מלפפון. צילום: נעמי ים סוף

פורל מאודה עם פרחי זוקיני ואיירןפורל מאודה עם פרחי זוקיני ואיירן. צילום: נעמי ים סוף

ולסיום, קינוחים, כי דיברנו כבר המון וכי אין כמו מראה עיניים.

גלידת דובדבנים רכה, דובדבנים טריים, טוויל שוקולד. צילום: נעמי ים סוף

נתראה ב-Summerise הבא.

***

פוסטים אחרים שאולי יעניינו אותך
Magento