אנחנו לגמרי
בעד לתכנן מראש...

הזמנות מעבר לשבועיים קדימה

ניתן לערוך רק מהתפריט המלא

ובמגבלת הזמן והכמות המינימליים

עגלת קניות

סל הקניות שלך ריק

Delicatessen - דליקטסן
התפריט והמוצרים שלנו בקליק אחד

המגזין

שני טבעונים נכנסים לגלידריה
ט
בעונים הם הרבה פחות מסכנים ממה שהם נראים. אוכל טבעוני יכול להיות טעים מאד, בעיקר כשהוא לא מנסה להתחזות לסטייק. עודד רז מבסס את התזה ומציג את חומרי הגלם המנצחים של הקינוחים הטבעוניים

טבעונים הם הרבה פחות מסכנים ממה שהם נראים. אוכל טבעוני יכול להיות טעים מאד, בעיקר כשהוא לא מנסה להתחזות לסטייק. עודד רז מבסס את התזה ומציג את חומרי הגלם המנצחים של הקינוחים הטבעוניים

שלום, קוראים לי עודד ואני חי עם טבעונית. בהתחלה חשבתי שזה לא רציני ושאני יכול להתגבר על זה לבד, אפילו לא טרחתי ללכת למרפאה להבדק, אבל כמו שזה נראה היא טבעונית כרונית. וכיוון שאני מש"ק מטבח בבית, באחריותי לדאוג לתזונת כל הדיירים ובכלל זה למקרים ה"מיוחדים".

קצת מביך להודות, אבל בתור חובב בישול מושבע, אוכל טבעוני מסקרן אותי מאד. אני עורך ניסויים רבים בטִבעוּן מאכלים ולא רק להנאת זוגתי, אלא גם להנאתי האישית ובגלל האתגר.

שלא תטעו - אני דווקא אוהב טבעונים, אפילו אוהב מאד. אבל אני לוקה בציניות תהומית שמקשה עליי להצטרף לכל קבוצה שמגדירה עצמה כקבוצה, או כפי שהיטיב לנסח את זה גראוצ'ו מרקס - אני לא רוצה להשתייך לשום מועדון שמוכן לקבל אותי כחבר. בכל אופן, אני באמת חושב שמגיע להם כל הכבוד על האידאל, בלי צחוק.

רק בעיה אחת יש לי עם הטבעונים וזה האופן שבו הם בוחרים שמות למאכלים שלהם (הנומנקלטורה). אני חושד בכל מה שנשמע כמו מאכל רגיל, למרות שברור לגמרי שאין כזה דבר. כך למשל, פאי בשר טבעוני (rrrrright), רוטב דגים צמחי (די, נו...), גבינת קשיו (זה ממרח. ממרח!). זה לא מעורר בי אמון וזה גם לא יפה כלפי הירקות. ממרח קשיו נשמע לי הרבה יותר טעים מגבינה נטולת גבינה ומעצם שמו אני יכול לדמיין את טעמו על הלשון.

חוץ מזה, יש לי רתיעה אינסטינקטיבית ממאכלים שנוסף להם התואר "טבעוני". זה בסדר גמור לטבען אוכל, אבל לא חייבים להשאיר לו את השם המקורי ותמיד עדיף להוריד את התואר בסוף, כי זה מוריד את החשק לכל מי שאיננו טבעוני. זה נשמע בדיוק כמו "בוא נרד על איזה קינוח בריא", או "וואי וואי, איך בא לי נייר אורז!", או אם תרצו "איך מתאים לי עכשיו איזה אופטלגין טוב".

 

קינוחים טבעוניים: זה אפשרי

טבעונים הם הרבה פחות מסכנים ממה שהם נראים. זה לא נכון שהם אוכלים רק גרעינים ועשבים. אני מסכים שלא תמיד קל למצוא חלופות. כשחושבים על קינוח מושחת, לדוגמא, איזו תמונה עולה בראש? ערימת קצפת, שוקולד נוזלי, חמאה מבעבעת עם סוכר, עוגה גבוהה עשירה בביצים וחמאה ומלמעלה ערימת קצפת ושוקולד נוזלי. איך מטבענים כזה גן-עדן?

אבל בניגוד למה שאולי נדמה לנו, קינוחים טבעוניים הם לא משימה בלתי אפשרית. חלק גדול מהקינוחים המוכרים לנו אפילו נולדו טבעוניים, רק לא ידעו שהם כאלה - עד לפני כמה שנים, כשפרצה הטבעונות ברעש וצלצולים וגארי יורופסקי התחיל להרביץ לאנשים ולאחל להם מכל טוב הגיהנום.

שוקולד, ביסקוויטים, טפיוקה, פירות, ריבות ואפילו חלק מהבצקים הוותיקים לא ראו פרור לקטוז או מולקולת ביצה מימיהם, כך שאפשר למצוא את הפשרה בין "אוי, זה נורא!" ל"את בטוחה שאין בזה חמאה?".

 

חומרי גלם לקינוחים טבעוניים

אם טבעוני לכם או אם אתם לא רוצים להפריע למסלול החיים של שום יצור חי, ליקטתי למענכם כמה כללי המרה פשוטים מלא-טבעוני לטבעוני.

חלב - אם במתכון שלכם מופיע הנוזל הלבן, ניתן להמיר אותו בחלב שקדים, קוקוס, סויה או אורז. בכולם מומלץ לבחור את הסוג הלא ממותק, וכמובן - תמיד עדיף להכין אותם לבד. במקרים אחרים, מים או מיץ תפוזים יוכלו לעשות את העבודה ולפעמים אפילו יעשו אותה טוב יותר.

ביצים - תפקידה של הביצה ברוב המתכונים הוא איחוד המרכיבים ולעיתים גם התפחתם. את הפעולה הראשונה יכולים להחליף רסק תפוחים, בננות, חמאת בוטנים, זרעי פשתן טחונים, קמח עדשים כתומות או קמח חומוס, ואפילו טחינה. כל הנ"ל זמינים למדי ברוב הסופרים, ואם לא אז בחנויות הטבע הפזורות ברחבי הארץ. את הפעולה השניה יכולה להחליף אבקת סודה לשתיה.

חמאה/שומן מן החי - אין שום דבר שדומה להם בטעם, אבל את התפקידים האופייניים שלהם בבישול יחליפו בקלות שמנים צמחיים כמו קנולה, סויה, תירס, חמניות, קוקוס (יש כזה עם טעם אופייני ויש נטול) ושמן זית (אם הוא לא חריף, כמו הסורי, למשל). עשו טובה לעצמכם ואל תשתמשו במרגרינה.

דבש - מייפל הוא תחליף נפלא, ברם יקר. ואם לא, אז סירופ תירס, מולסה, אגבה, דבש חרובים וסילאן, כולם יתאימו, תלוי בהקשר.

 

פוסטים אחרים שאולי יעניינו אותך
Magento