אנחנו לגמרי
בעד לתכנן מראש...

הזמנות מעבר לשבועיים קדימה

ניתן לערוך רק מהתפריט המלא

ובמגבלת הזמן והכמות המינימליים

סל הקניות שלך ריק

Delicatessen - דליקטסן

שים לב שההזמנות לתאריך זה הסתיימו‎

התפריט והמוצרים שלנו בקליק אחד

מחק

המגזין

החיים בוורוד: פריחת הסאקורה בטוקיו
פ
ריחת הסאקורה, עץ הדובדבן, מסמלת עבור היפנים את יופיים בר-החלוף של החיים, אך גם את האופטימיות שמלווה את בוא האביב. הם מצפים לה בהתרגשות ומציינים אותה בשלל דרכים שכולן צבועות בגווני לבן וורוד

פריחת הסאקורה, עץ הדובדבן, מסמלת עבור היפנים את יופיים בר-החלוף של החיים, אך גם את האופטימיות שמלווה את בוא האביב. הם מצפים לה בהתרגשות ומציינים אותה בשלל דרכים שכולן צבועות בגווני לבן וורוד

פריחת הסאקורה היא מסוג הדברים שעד שלא ראית אותם במו עיניך, לא תוכל להבין את גודל ההתלהבות סביבם. רק כשרואים את השדרות הארוכות של העצים נצבעות לבן בין-לילה, מבינים את העוצמה הגלומה בפריחת הדובדבן - וזה בהחלט לא רק עניין של איכות אלא גם של כמות. היפנים משקיעים בסאקורה מחשבה רבה כבר משלב השתילה, המתוכננת בקפידה רבה. עצי הדובדבן ניצבים בשורות ארוכות, לאורך רחובות וגדות נהר וברחבי הפארקים היפהפיים של טוקיו. כשהם מלבלבים מדובר במחזה מרהיב, עוצר נשימה.

היפנים גאים מאוד בסאקורה ומצפים בהתרגשות לבואה. בשבועות שלפני הפריחה (פברואר-מרץ) העיר הולכת ומתקשטת במוטיביים פרחוניים בגווני ורוד ולבן. אנשים ידברו על הסאקורה המתקרבת בכל שיחת חולין, ינתחו את קצב התקדמות הפריחה מאוקינאווה שבדרום וצפונה ("סאקורה זנסן") וינסו לנחש מתי בדיוק היא תגיע אליהם. 

וכשהפריחה מגיעה סוף סוף, היפנים יוצאים בהמוניהם לפארקים ברחבי העיר וחוגגים את ה"hanami", שפירושו צפייה ביופי הסאקורה. זוהי מסורת עתיקת יומין, שכוללת פיקניק תחת עצי הדובדבן, עם אוכל יפני מסורתי, אלכוהול לרוב וקינוחים בהשראת הסאקורה.

נהר naka meguro בשיא פריחת הסאקורה, עץ הדובדבן היפני. מגזין דליקטסןנהר Meguro בשיא הפריחה, ממוקדי העליה לרגל של תיירים ומקומיים, הפוקדים אותו לאורך כל שעות היום. צילום: יניב פוגל

פרחי דובדבן כבושים במלח, משמשים לחליטת תה. צילום: יניב פוגלפרחי דובדבן כבושים במלח. משמשים לחליטת תה. צילום: יניב פוגל

עוגת באומקוכן במהדורת הסאקורה, בטוקיו, יפן. צילום: יניב פוגלעוגת באומקוכן שהיפנים כל-כך אוהבים, במהדורת סאקורה. צילום: יניב פוגל

ארוחה יפנית מסורתית במסעדת יוקרה, ובמרכזה הסאקורה מוצ׳י – קינוח אורז אביבי שהמצופה בעלה מעץ הסאקורה. צילום: יניב פוגלארוחה יפנית מסורתית במסעדת יוקרה, שזורה באלמנטים ורדרדים ובמרכזה הסאקורה מוצ׳י - אורז יפני מתוק, ממולא במחית שעועית אדומה המצופה בעלה מעץ הסאקורה. קינוח אביבי יפני שנהוג לאכול בפיקניק המסורתי. צילום: יניב פוגל

בתי הקפה בטוקיו, מציעים שלל קינוחי סאקורה ורודים. צילום: יניב פוגלבתי הקפה בטוקיו מציעים שלל קינוחי סאקורה ורודים. צילום: יניב פוגל

כרטיסי ברכה מעוטרים במוטיבים של פריחת הדובדבן. צילום: יניב פוגלכרטיסי ברכה מעוטרים במוטיבים של פריחת הדובדבן. צילום: יניב פוגל

אחרי כל ההתרגשות והציפייה, מאכזב לגלות שפריחת הדובדבן נמשכת זמן קצר מאד, כשבוע בלבד, שאחריו נושרים העלים והעצים נותרים ערומים.

היופי הקצר הזה הוא בעל משמעות סמלית עמוקה, ומהווה תזכורת ליפנים על כך שגם החיים, בדיוק כמו פריחת הסאקורה המרהיבה, הם שבריריים ובני חלוף ועלולים להסתיים בכל רגע. ומצד שני, זהו גם סמל של אופטימיות ושל התחלות חדשות וחלומות על עתיד טוב יותר.

לתמונות נוספות מטוקיו בקרו באינסטגרם של יניב פוגל.

***

פוסטים אחרים שאולי יעניינו אותך
עיצוב: סטודיו שלושת הדובים | פיתוח: Robin eCommerce Solutions