אנחנו לגמרי
בעד לתכנן מראש...

הזמנות מעבר לשבועיים קדימה

ניתן לערוך רק מהתפריט המלא

ובמגבלת הזמן והכמות המינימליים

עגלת קניות

סל הקניות שלך ריק

Delicatessen - דליקטסן
התפריט והמוצרים שלנו בקליק אחד

המגזין

שבת בבוקר יום יפה
מ
ה יכול להיות טוב יותר בשבת בבוקר מאשר להתעורר לנינוחות מלטפים של אפייה ובישול? יוסי דז'ברוב מציג שילוב מושלם של מתכונים, לבוקר ולצהרי שבת

מה יכול להיות טוב יותר בשבת בבוקר מאשר להתעורר לנינוחות מלטפים של אפייה ובישול? יוסי דז'ברוב מציג שילוב מושלם של מתכונים, לבוקר ולצהרי שבת

שבת בבוקר, התאומים שלי עוד רגע יתעוררו, ומה שאני הכי רוצה עכשיו זה למלא את הבית בריחות בישול ואפייה. אני מתרפק לרגע על זיכרון הילדות שבו אני מתעורר אל ריח הלחמניות המתוקות של אמא, ומחליט לפנק את ילדיי באופן דומה, עם שדרוג קל - במאפינס תפוזים, יפים, מזינים וטעימים, שמכילים מעט סוכר וכמות ויטמין סי שלא הייתה מביישת מטע תפוזים בשיא תפארתו. 

שבת בבוקר יום יפה מאפינס תפוז בייקרי

מאפינס תפוזים של הבייקרי            

המצרכים (12 יחידות):

2 תפוזים בינוניים

60 מ"ל מיץ תפוזים

5 ביצים בינוניות

500 גרם סוכר

300 מ"ל שמן

400 גרם קמח

15 גרם אבקת אפייה                             

אופן ההכנה:

ממלאים סיר במים רותחים, מוסיפים את התפוזים ומבשלים על להבה בינונית במשך כ-40 דקות.

תפוזים, עם ויטמין C שלא היה מבייש מטע בשיא פריחתו. יוסי דז'ברוב. מאפינס תפוז בייקרי

מסננים את התפוזים, מקררים וטוחנים במעבד מזון יחד עם הקליפה. מוסיפים את המיץ ומערבבים.

מחממים תנור ל-160 מעלות. בינתיים, בקערת מיקסר עם וו גיטרה, מקציפים את הביצים והסוכר במשך כעשר דקות, לתערובת תפוחה ואוורירית מאוד.

מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים באיטיות את השמן עד שהוא נטמע בתערובת. מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה לערבוב קצר, ומייד אחר-כך את תערובת התפוזים המרוסקים. חשוב לא להגזים בערבוב כדי לא לפגוע במרקם האוורירי.

יוצקים את התערובת לתבנית מאפינס ואופים במשך כ-25-30 דקות עד שהמאפינס זהובים.

טיפ: מומלץ לפזר שטרויזל (פירורי בצק פריך, ראו המתכון להלן) מעל המאפינס לפני האפייה. בתום האפייה מקשטים בפלח תפוז.

מומלץ לפזר שטרויזל (פירורי בצק פריך) על המאפינס לפני האפייה. צילום: יוסי דז'ברוב

שטרויזל

המצרכים:

200 גרם חמאה קרה בקוביות       

150 גרם סוכר                             

150 גרם קמח                           

2 כפות אבקת שקדים                

אופן ההכנה:

מערבבים במיקסר עם וו גיטרה את החמאה והסוכר במשך כחמש דקות. 

מוסיפים בהדרגה את הקמח ואבקת השקדים עד לקבלת תערובת פירורית.

מאפינס התפוזים של הבייקרי. צילום: יוסי דז'ברוב

 

לצהריים:  ספגטי עם כדורי בשר של הבראסרי

כמובן, לכל בוקר שבת יש צהרי שבת. לכן, בזמן שהמאפינס ייאפו אכין מנה עשירה בטעמים ומשביעה שאף ילד עוד לא הצליח לעמוד בפניה: מיטבול פסטה - ספגטי עם כדורי בשר ויוגורט, ברוטב עגבניות חלק ומושלם. בתוך האדום אדום הזה, אטביע את המיטבולס הבשרניים עד שייספגו את כל הטעמים שבניתי סביבם - שום, עגבניות תמר, בזיליקום  וריח של שבת...


מכינים פסטה עם מיטבולס של הבראסרי. צילום: יוסי דז'ברוב

כדורי בשר ויוגורט

המצרכים (ל-8 מנות)

1 ק”ג בשר בקר טחון (רצוי שייטל)

300 גרם חזה עוף טחון

250 גרם לחם לבן ללא קרום, טחון במעבד מזון

200 מ”ל יוגורט 5% שומן

4 שיני שום כתושות

100 גרם גבינת פרמזן מגוררת דק

2 ביצים

מלח, פלפל לבן

לקימוח וטיגון:
קמח
שמן לטיגון עמוק

להגשה:
שמן זית איכותי
גבינת פרמזן מגוררת

אופן ההכנה

מערבבים היטב את כל המצרכים למעט הביצים והתבלינים.

מוסיפים את הביצים והתבלינים וממשיכים לערבב עד לקבלת תערובת אחידה. מעבירים למקרר לשעה לפחות.

מכינים מהתערובת כדורים בקוטר 3-2 ס”מ.

מחממים שמן לטיגון עמוק. מקמחים את הכדורים, מנערים מעודפי הקמח, מטגנים כדקה ומעבירים לנייר סופג.

מחממים רוטב עגבניות (ראו המתכון) ומוסיפים את כדורי הבשר. מבשלים כמה דקות עד שהם סופגים את הרוטב ומתחממים. 

מגישים את כדורי הבשר על פסטה מבושלת לדרגת אל-דנטה. יוצקים מעל מעט שמן זית ומפזרים פרמז'ן מגוררת.

המיטבולס, כדורי בשר ביוגורט. בראסרי אבן גבירול. צילום: יוסי דז'ברוב

רוטב עגבניות

המצרכים (ל-8 מנות)

1 קופסה גדולה (½1 ק”ג) עגבניות תמר משומרות שלמות

200 מ”ל שמן זית

6 שיני שום כתושות

מלח, פלפל לבן

2 כפות פטרוזיליה קצוצה

2 כפות עלי בזיליקום קצוצים

אופן ההכנה

מסננים את העגבניות מנוזלים וטוחנים במעבד מזון עד לקבלת מרקם חלק.

מחממים שמן במחבת ומאדים בו קלות את השום. מוסיפים את העגבניות המרוסקות, המלח והפלפל, ומבשלים כ-30 דקות על להבה נמוכה עד שהרוטב מסמיך. 

מפזרים פטרוזיליה ובזיליקום, ומבשלים כמה דקות נוספות. 

המיטבולס, מתבשלים ברוטב העגבניות. פסטה מיטבול בראסרי משלוחים. צילום: יוסי דז'ברוב

 

מיטבול פסטה, ההגשה. אפשר לעשות משלוח מהבראסרי. צילום: יוסי דז'ברוב

 

הפסטה עם כדורי הבשר, רגע לפני שנגמר. פסטה מיטבול בראסרי. צילום: יוסי דז'ברוב

יוסי דז'ברוב הוא מעצב גרפי ובשלן חובב. פנינים קולינריות נוספות תוכלו למצוא בחשבון האינסטגרם שלו.

***

פוסטים אחרים שאולי יעניינו אותך
Magento