אנחנו לגמרי
בעד לתכנן מראש...

הזמנות מעבר לשבועיים קדימה

ניתן לערוך רק מהתפריט המלא

ובמגבלת הזמן והכמות המינימליים

סל הקניות שלך ריק

Delicatessen - דליקטסן

שים לב שההזמנות לתאריך זה הסתיימו‎

התפריט והמוצרים שלנו בקליק אחד

מחק

המגזין

דליקטסן - סל קניות לארוחת קיץ ים-תיכונית
ה
קיץ נתן את אות הפתיחה שלו בלי רחמים - לוהט, לח ומזיע, אבל בתל אביב החמה, עדיין יש כמה איים קטנים של שפיות. הילה וייס, הלכה לבקר בדליקטסן, שוטטה בין המדפים, ויצאה עם סל קניות לארוחה קייצית טעימה וקלה להכנה

הקיץ נתן את אות הפתיחה שלו בלי רחמים - לוהט, לח ומזיע, אבל בתל אביב החמה, עדיין יש כמה איים קטנים של שפיות. הילה וייס, הלכה לבקר בדליקטסן, שוטטה בין המדפים, ויצאה עם סל קניות לארוחה קייצית טעימה וקלה להכנה

הדליקטסן הוא בועה ממוזגת שעוטפת אותך באווירה אירופאית ומשכיחה את הרחוב המזיע שבחוץ. כמו תמיד, הוא שומר על איכות ללא פשרות ובכל פעם שאני נכנסת אליו, אני ישר רוצה לטעום מהכל ולהישאר לגור שם, אם אפשר. המדפים עמוסים בשפע של אוכל צבעוני ומגרה ובחומרי גלם נפלאים. אני מתחילה עם מאפה חלבה נפלא ונימוח, ואז נוטלת סל ומתחילה להסתובב.

 

ריבת תות תוצרת ריבת תות תוצרת "דליקטסן" ומיני טארטלטים של הבייקרי עם קרם פטיסייר ופירות קיץ. צילום: הילה וייס

דייניש חלבה של הבייקרי לצד פרחים יפים לסופהדליקטסן מציע חווית קניות שלמה, וכך לצד מאפי בייקרי, ניתן למצוא גם פרחים, אוכל מוכן, גבינות, נקניקים ועוד. צילום הילה וייס

המוסיקה, הלחמים בארגזי העץ, הגבינות על המדפים, אנשי האוכל שעסוקים כל הזמן בלרקוח עוד מהדברים הטובים האלה, הכל מכניס אותי לאווירת שיטוט ברחובות המרוצפים באיטליה, כאילו הייתי בשוק מקומי, אוספת מכל הבא ליד.

מתחשק לי להכין ארוחת ערב קיצית

במקום לשבור את הראש על בישול ארוך של מנות מסובכות, המקום מציע אוסף נפלא של רכיבים למנות פתיחה נפלאות ופסטות, שאפשר להרכיב בקלות ולהוציא ארוחת שלוש מנות מנצחת, קיצית ומלאה טעמים. כזאת שמקבלים עליה שבחים בלי מאמץ. כל כך נעים שהכל במקום אחד, אפילו הפרחים, טריים ובחורים בקפידה, מוכנים לסידור שולחן.

 

מגזין דליקטסן בכתבה על סל קניות קייצי במיוחד. בגטים טריים של הבייקרי

הדליקטסן מציע סל קיץ עם פרודוקטים איכותיים ולא יקרים ליצירת ארוחת קיץ מופלאההמעדניה מציעה אוסף של פרודוקטים נהדרים ליצירת ארוחת קיץ טעימה, קלה ולא יקרה. צילום: הילה וייס

 

סל הקניות שלי

במעדניה אני בוחרת זיתים מתובלים וגבינות איטלקיות מחלב עיזים שטעמם עז במיוחד, פסטה ואנשובי, צלפים, מלפפונים כבושים, עגבניות מיובשות בשמן זית, וגם יוגורט כבשים ותפוחים מתוקים בסירופ וקינמון.

לאחר דפדוף קצר בכמה ספרי בישול שנותנים לי עוד קצת השראה אני סוקרת את שפע המאפים, בוחרת בפוגאס - לחם זיתים נהדר, ומוסיפה לסל כמה בקבוקוני קמפרי סודה.

אני לא עוזבת לפני שאני עולה לקומה השנייה לסיבוב קצר ובוחרת מגבות פשתן נפלאות, קערה גדולה לפסטה עם כפות הגשה יפהפיות וכלים קטנים למזטים ולקינוחים.

יש לי סל מלא בכל טוב, וכבר לא אכפת לי שחם נורא בחוץ. המקום הזה יודע להרים את המצב רוח.

  סל הקניות של הדליקטסן נבחר בקפידה ועכשיו הזמן להכין ארוחת קיץ מושלמתסל קניות קייצי. צילום: הילה וייס

הופכים את הסל לארוחה קייצית

אני מגיעה הביתה עם הסל, מניחה על השיש ומתחילה בהכנות שכוללות בעיקר טעימה מהכל.

מנה ראשונה

למנה ראשונה, כיאה לאגן הים התיכון, אני מתקינה מנת מאזטים.

הכל נפתח מתוך הצנצנות והאריזות שקניתי ללא הכנה. תענוג.

ארוחת מאזטים, עשויה כולה מפרדוקטים שנקנו בדליקטסן. קיץ בדליקטסן ובמגזין

חגיגת מאזטים ים תיכונית, פוגאס זיתים וסרדינים כבושיםחגיגת מאזטים ים תיכונית -קייצית. צילום: הילה וייס

מנה עיקרית

למנה שניה אני מכינה פסטה עם עגבניות שמש מיובשות בשמן זית, קונפי שום, רוזמרין טרי, אנשובי מלוחים ונימוחים, זיתי טאסוס גדולים ודפי פרמז'ן רג'אנו. המנה הזו קלה להפליא להכנה והתוצאה מענגת ועזת טעם.

המצרכים

ההכנה

  • מתחילים בהכנת קונפי שום - בנייר אפיה מניחים שיני שום מקולפות משני ראשי שום גדולים. מציפים בשמן זית מובחר(הלצ'ינו שבחרתי היה מצוין) ומלח גס. עוטפים לכיס סגור ומניחים בתבנית אפיה על גבי נייר אפיה נוסף. אופים על חום גבוה (250 מעלות) כשעה, עד ששיני השום רכות ונימוחות.
  • מכינים את הפסטה לפי הוראות היצרן.
  • במחבת גדולה מחממים רבע כוס שמן זית עם שני ענפים של רוזמרין כחמש דקות.
  • מעבירים את הפסטה המוכנה ומקפיצים במחבת עד ששמן הרוזמרין עוטף את כולה.
  • מוסיפים בנדיבות עגבניות מיובשות, זיתים מגולענים, סרדינים ואת שיני השום האפויות, מפזרים רוזמרין טרי קצוץ ודפי פרמז'ן.

מגישים עם בקבוקוני קמפרי תוסס, מריר ונפלא, שמלווה את המנה כשהוא מוגש קר קר.

פסטה ים תיכונית של הדליקטסן עם אנשובי, זיתים, עגבניות דליקטסן מיובשות ושמן זית לצ'ינופתאום הקיץ נראה נסבל יותר. צילום: הילה וייס

הקינוח

ולקינוח, תפוחים בסירופ וקינמון, זהובים ועשויים במידת המתיקות הנכונה, אליהם שידכתי יוגורט עיזים עשיר.

המצרכים

ההכנה

  • את היוגורט מניחים לשעה בבד גבינה או ברשת צפופה מאוד כדי להסמיך אותו יותר.
  • מגישים בקערה את התפוחים, כף של יוגורט סמיך וסירופ מעל.

מנה קלילה, מתוקה וקרירה.

תפוחי עץ קונפי של הדליקטסן עם סירופ סוכר ומקלות קינמוןתפוחי עץ קונפי עם סירופ סוכר, מקלות קינמון ויוגורט עיזים. צילום: הילה וייס

ארוחה ים תיכונית נהדרת, בלי מאמץ, שמביאה בריזה נעימה של קיץ ופותחת את העונה בעונג גדול.

הילה וייס, צלמת וסטייליסטית אוכל ובעלת בלוג האוכל "אהבה יומיומית".

***

פוסטים אחרים שאולי יעניינו אותך
עיצוב: סטודיו שלושת הדובים | פיתוח: Robin eCommerce Solutions