מאחורי הקלעים: מעבדת השוקולד של אלי טראב

לבקר במעבדת השוקולד של אלי טראב ("קרדינל") - ללא ספק מלאכה מלוכלכת (בשוקולד), אבל מישהו היה חייב לעשות אותה. הקורבן: טל סיון-צפורין. התוצאה: לפניכם 

שוקולד. אין יותר טוב מזה, באמת שאין - אני יכולה לנהל על כך שיחות עד אין סוף. מבחינתי שוקולד הוא אחד מאבות המזון. בריאות לגוף ולנפש, ארוזה בשניים-שלושה סנטימטרים מרובעים או מעוגלים של עונג.

אז כששואלים בעדינות אם מתאים לי לסקר את השוקולטייר הכי טוב (כן) בתל-אביב, מה נותר לי לעשות מלבד לדלג כל הדרך ולזמר שיר שמח להנאתם של העוברים ושבים?

הרגע שבו רגלי חצתה את מפתן הדלת הוא זה שבו נעלמו המכוניות הדחוקות זו לזו, האופניים החשמליים המזגזגים בין הולכי הרגל ושאון הרחוב, והתחלפו בניחוחות מתוקים וטמפרטורה שוויצרית. היה מושלם.

בחנות הקטנה ותוך שימוש במוצרי הגלם האיכותיים ביותר, אלי טראב מכין פרלינים מופלאים, דפי שוקולד בשלל טעמים ועוד. צילום: טל סיון-צפוריןבחנות הקטנה ותוך שימוש במוצרי הגלם האיכותיים ביותר, אלי טראב מכין פרלינים מופלאים, דפי שוקולד בשלל טעמים ועוד. צילום: טל סיון-צפורין

פרלינים במילוי מרציפן שקדים מרים וברגמוט. צילום: טל סיון-צפוריןפרלינים במילוי מרציפן שקדים מרים וברגמוט. צילום: טל סיון-צפורין

גן עדן לאוהבי השוקולד: המעבדה של קרדינל. צילום: טל סיון-צפוריןגן עדן לאוהבי השוקולד: המעבדה של קרדינל. צילום: טל סיון-צפורין

אלי טראב, שוקולטייר, אוטודידקט כמעט לגמרי, פתח את קרדינל ברחוב אבן גבירול לפני 9 שנים. שם הוא מייצר, במטבח זעיר, פרלינים מופלאים, דפי שוקולד בשלל טעמים, טופי אנגלי בשקיות צלופן ועוד מיני מגדנות שרוקחים במעבדות שוקולד מעין אלו. ולחשוב שהיה רגע שהוא שקל להיות תכשיטן... 

טופי אנגלי בשקיות צלופן. צילום: טל סיון-צפוריןטופי אנגלי בשקיות צלופן. צילום: טל סיון-צפורין

בחנות השוקולד קרדינל של אלי טראב

דפי שוקולד בשלל טעמים. צילום: טל סיון-צפוריןדפי שוקולד בשלל טעמים. צילום: טל סיון-צפורין

מרציפן אמרטו, דודבנים חמוצים, שמן זית וליים, פירות אדומים וסיגליות, קרם ברולה, ג׳יאנדויה קרנץ, קוניאק, פרלינה עם אגוז שלם, קסיס ולבנדר (עד עכשיו אני מנסה להשלים עם העובדה שלא טעמתי אותו. קשה), טונקה, שוקולד לבן עם פיסטוק ופטל (שגרם אפילו לליבה של חובבת מרירים מושבעת להחמיץ פעימה) ויש עוד. או כן, יש עוד.

פרלינים משוקולד מריר עם פירות אדומים וסיגליות מעוטרים בסיגליות מסוכרות. צילום: טל סיון-צפוריןפרלינים משוקולד מריר עם פירות אדומים וסיגליות מעוטרים בסיגליות מסוכרות. צילום: טל סיון-צפורין

פרליני הסיגליות של קרדינל במבט מקרוב

פרלינים מופלאים בטעמים מושלמים. צילום: טל סיון-צפוריןפרלינים מופלאים בטעמים מושלמים. צילום: טל סיון-צפורין

בכל כמה שבועות נולד כאן טעם חדש, לפעמים בטעות. ״עכשיו ירצו את זה כל הזמן״, אלי מקונן בחצי חיוך, תוך שהוא ממלא פרלינים במרציפן שלא לגמרי התכוונו אליו, אבל מה לעשות שיצא פשוט מושלם. כן, נתנו לי לטעום מהקערה.

כמה דקות מאוחר יותר והוא כבר ממיס קוביות שוקולד ולרונה שהייתי יכולה לבנות מהן בית קטן, והופך אותן למשטח משובץ שברי פולי קקאו. ״82%״, הוא אומר לי, ״בלי סוכר. זה לרציניים״.

כבר שנים רבות ששוקולד ולרונה משמש כחומר הגלם הבלעדי לכל מוצרי קרדינל. צילום: טל סיון-צפוריןכבר שנים רבות ששוקולד ולרונה משמש כחומר הגלם הבלעדי לכל מוצרי קרדינל. צילום: טל סיון-צפורין

מלאכת הכנת השוקולד. צילום: טל סיון-צפוריןמלאכת הכנת השוקולד. צילום: טל סיון-צפורין

אני לגמרי רצינית. שוקולד זה עניין רציני, אבל איכשהו בסוף הוא מדבר איתי על קרוטונים לסלט. מאחוריו יש מכונה שמגירה שוקולד מומס ללא הפסקה והוא מדבר על סלט.

בסוף הצלחתי ללכת משם, מחובקת עם פרלין ייגרמייסטר.

חנות קטנה ומטריפה. צילום: טל סיון-צפוריןחנות קטנה ומטריפה. צילום: טל סיון-צפורין

את השוקולדים של קרדינל ניתן למצוא בדליקטסן. מה לא תפנקו מישהו בט"ו באב?

טל סיון-צפורין, צלמת, סטייליסטית ומעצבת גרפית, היא בעלת הבלוג Chocolate / Salt

***