אנחנו לגמרי
בעד לתכנן מראש...

הזמנות מעבר לשבועיים קדימה

ניתן לערוך רק מהתפריט המלא

ובמגבלת הזמן והכמות המינימליים

עגלת קניות

סל הקניות שלך ריק

Delicatessen - דליקטסן
התפריט והמוצרים שלנו בקליק אחד

המגזין

עוגיות חמאה על סטרואידים
ע
וגיות החמאה הדניות המסורתיות הן בסיס נהדר לחידושים והברקות קולינריות. שרון היינריך מספרת על כמה מהם, על המקומות בהם אפשר לאכול אותם ועל לחם השאור הטוב ביותר בעולם

עוגיות החמאה הדניות המסורתיות הן בסיס נהדר לחידושים והברקות קולינריות. שרון היינריך מספרת על כמה מהם, על המקומות בהם אפשר לאכול אותם ועל לחם השאור הטוב ביותר בעולם

לא רחוק מהקפה המעולה La Esquima שבו חתמנו את הכתבה הקודמת, שוכנת אחת הפטיסרי הכי מיוחדות בקופנהגן: Leckerbaer. מדובר במקום קסום שמתמחה בעוגיות, פטיסרי וקפה. מאחורי הקונספט הזה עומדים שניים, ג'קוב מוגנסן (Jakob Mogensen) ואשתו גבי בר מוגנסן (Gabi Bar Mogensen), הוא דני והיא שוויצרית, וביחד עם חולמים אוכל ואפייה.

בעבר עבדו השניים במסעדות מעוטרות כוכבי מישלן וממש לאחרונה, לפני 4 חודשים, החליטו לפתוח מקום משלהם, בו יוכלו לתת פרשנויות מודרניות לעוגיות החמאה הדניות הקלאסיות, לעוגיות הניו-יורקיות ולפטיסרי הצרפתי. הרעיון הזה מקסים בעיני, והוא מביא משהו מרענן ומיוחד לעולם הקינוחים הדני, השמרני יחסית.

ג'קוב מוגנסן וגבי בר מוגנסן, הבעלים הגאים של פטיסירי Leckerbaer בקופנהגן. צילום: שרון היינריךג'קוב מוגנסן וגבי בר מוגנסן, הבעלים הגאים של פטיסירי Leckerbaer. צילום: שרון היינריך

 

בכל יום תוכלו למצוא בויטרינה של הזוג לפחות 8 סוגים של עוגיות וקינוחים. החל מעוגיות חמאה דניות במגוון מילויים מפתיעים, דרך פיננסיירים מיוחדים ועד פחזניות עם פרשנות מרעננת.

פאר היצירה - המגוון היומי של עוגיות וקינוחים. צילום: שרון היינריךפאר היצירה - המגוון היומי של עוגיות וקינוחים, שחלקם מבוססים על עוגיות החמאה הדניות. צילום: שרון היינריך

פיננסייר וניל עם מרנג רוברב. צילום: שרון היינריךפיננסייר וניל עם מרנג רוברב. צילום: שרון היינריך

קלאסיקה דנית, עוגיות חמאה עם קרם פטל. צילום: שרון היינריךקלאסיקה דנית, עוגיות חמאה עם קרם פטל. צילום: שרון היינריך

עוגיות שוקולד מריר וקקאו במילוי קרם וניל. צילום: שרון עוגיות שוקולד מריר וקקאו במילוי קרם וניל. צילום: שרון 

 

כמו כן, בכל יום מככב קינוח-כוס אחד, שמורכב ממוסים ומקרמים שונים. בדרך-כלל הוא יוגש עם שקית ובה קרמבל קראנצ'י שאפשר לפזר עליו לפני האכילה.

קינוח הכוס היומי: מוס שוקולד, קרם וניל ועיגולי שוקולד עם קרמל וקרמבל שוקולד מריר קריספי. צילום: שרון היינריךקינוח הכוס היומי: מוס שוקולד, קרם וניל ועיגולי שוקולד עם קרמל וקרמבל שוקולד מריר קריספי. צילום: שרון היינריך

שלמות בכוס אצל הזוג מוגנסן. צילום: שרון היינריךשלמות בכוס אצל הזוג מוגנסן. צילום: שרון היינריך

טעמתי כמה וכמה עוגיות ואהבתי את כולן, אבל במיוחד את עוגת השוקולד עם הפרג והזסטים של הלימון, פיננסייר הווניל עם מרנג הרוברב ומחית הרוברב וכן את עוגיית הקקאו הכהה עם קרם הווניל המשובח.

כשאתם מגיעים למקום, חפשו בצמוד אליו את החלון הגדול המשקיף מהרחוב ממש אל תוך המעבדה בה מיוצרים הקינוחים. הזוג מוגנסן אופה את העוגיות ומכין את הקרמים והמוסים בכל יום, והכל טרי טרי. במקום מוגש גם קפה נהדר, אותו ניתן לשתות לצד צלחת עוגיות צבעונית. בנוסף, ניתן לרכוש עוגיות To-Go ביחידות בודדות, או מספר עוגיות בקופסאות מעוצבות, כיאה למסורת הדנית.

LECKERBAER

Ryesgade 118

2100 COPENHAGEN

שעות פתיחה: שלישי עד שישי 10:00-17:30, שבת 10:00-16:00

 

STRANGAS DESSERT BOUTIQUE

עוד פטיסרי שכדאי לבקר בה היא Strangas Dessert Boutique שנמצאת ממש בהמשך הרחוב בכיוון דרום מערב, בצמוד לאחד האגמים. את הפטיסרי שלו פתח ניקולאוס סטראנגאס (Nikolaous Strangas) אחרי כמה שנים בהן שימש כשף פטיסייר במסעדת מישלן. הוא נחשב לפורץ דרך ויש הטוענים שהוא זה שהביא לקופנהגן את המקרונים הפריזאיים (אגב, ניתן למצוא אותם גם גם ב-La Glace הוותיקה שהזכרנו בכתבה הקודמת, כך שיתכן שהם ותיקים יותר בקופנהגן). בקינוחים שלו סטראנגאס משלב סגנון צרפתי, ספרדי ודני ולא מתפשר על חומרי גלם מעולים שחלקם הגדול גם אורגניים.

המקום אמנם נמצא על כביש ראשי, אבל העיצוב שלו ייקח אתכם מייד למקום אחר - קווים חלקים, בצבעי שחור אפור ולבן, ללא גוונים או קישוטים מיותרים, שיעוררו בכם מייד את התחושה שאתם במקום עדכני מאוד, מודרני, גם אם לעיתים מעט צונן.

הפטיסרי המודרני, סטראנגאס קופנהגן, דנמרק. צילום: שרון היינריךהפטיסרי המודרני. צילום: שרון היינריך

גם העוגות הנמכרות במקום, מוגשות על צפחות שחורות, אופנתיותאך קרירות. מצד שני, ישנה בחלל גם תחושת חמימות כלשהי שנובעת מהאור שנכנס מהרחוב אל תוך הבוטיק דרך חלון הזכוכית הגדול, כמו גם מקיר הלחמים החומים ששוברים מעט את הדרמטיות של השחור והלבן.

אם הגעתם למקום אל תוותרו על פרוסה מעוגת הגבינה עם הפטל הנהדרת, וגם על הסינמון רול שנחשב לאחד הטובים בעיר.

הסינמון רול. מהטובים בקופנהגן. צילום: שרון היינריךהסינמון רול. מהטובים בקופנהגן. צילום: שרון היינריך

עוגת הגבינה והפטל של ניקולאוס סטראנגאס. צילום: שרון היינריךעוגת הגבינה והפטל הנהדרת של ניקולאוס סטראנגאס. צילום: שרון היינריך

STRANGAS DESSERT BOUTIQUE

Aboulevard 7

1635 COPENHAGEN

שעות פתיחה: שלישי עד שישי 11:00-17:30, שבת 11:00-16:00

 

MIRABELLE

ולסיום, אחד המקומות שהכי עשו לי את זה בקופנהגן. מיראבל היא בעצם מאפיית הבוטיק של קבוצה, שבבעלותה מסעדת מישלן מפורסמת בשם Ralae ובר יין-מסעדה משובח בשם Manfreds. שתי המסעדות הללו נמצאות זו מול זו ב-Jaegersborggade, הרחוב הכי היפסטרי בקופנהגן. ברחוב הזה תמצאו גם את הסניף הראשון של קולקטיב הקפה (שהזכרנו בכתבה הקודמת), כמו גם חנויות עיצוב מדליקות, בתי קפה, מאפייה, חנות שוקולד, חנות קרמלים ועוד.

במיראבל אני מבקרת באחד הבקרים השמשיים של האביב הדני, עדיין קריר וצינה של בוקר דוקרת קלות את הגוף, אבל הפינה של מיראבל מוצפת בשמש שמזמינה אותי להיכנס אל תוך המבנה הקסום הזה. הקומפלקס של מיראבל והמסעדה הדנית-איטלקית הצמודה אליה, Baest, הוקם בספטמבר 2014, כשראשונה נפתחה המאפייה הקסומה. כזאת היא - מעוצבת, חמה, דנית, יפנית, איטלקית, משלבת עיצוב וטעם והקסם שבה גורם לי לרצות להיכנס בשעריה ולא לצאת.

קרול צ'וי (Carol Choi) השף בולנז'ר של המקום, לא מפסיקה לעבוד במרץ, כתף אל כתף עם העובדים שלה. היא עומדת ליד התנור ובוחנת את הלחמים הגדולים המונחים בו, כאילו היו ילדיה. המבט שלה חד, היא קולטת הכל ונותנת במקביל הוראות לעומדים ליד המלוש. לאחר מכן היא מתפנה אליי לזמן קצוב ומסבירה לי על הקונספט של המקום: "מיראבל היא בעצם הבולנז'רי המספקת לחמים לכל הקבוצה. בדיוק עכשיו יצאו אופניים (כן כן) עם כמה וכמה לחמים למנפרדס". מאוחר יותר, כשאני אוכלת באותו הערב במנפרדס המעולה, מספרים לי שם שהם מקבלים בכל יום בין 30 ל-40 לחמים ממיראבל. מכיוון שמדובר בלחם גדול ממדים, הרי שמדובר בכמות אדירה.

לחם השאור של מיראבל. אחד הלחמים הטובים בעולם. צילום: שרון היינריךלחם השאור של מיראבל. אחד הלחמים הטובים בעולם. צילום: שרון היינריך

הלחם חברים, לחם השאור של מיראבל, הוא אחד הלחמים הטובים ביותר שטעמתי, וטעמתי לא מעט. קשה לי לומר אם הוא הטוב ביותר, משום שלרגעים היה נדמה לי שכן, ולרגעים שאלתי את עצמי האם ייתכן שלחם החברים של Du Pain et des Idees בפריז עולה עליו בכל זאת. שאלה לא פשוטה, אבל אין צורך להכריע - מדובר בלחם משובח שפשוט חובה לטעום.

לצד הלחם הנהדר, תמצאו את הקרואסון שזכה במקום השלישי בתחרות הקרואסון הטוב ביותר בקופנהגן, שהתקיימה בדיוק כשביקרתי בעיר. מלבד המאפים, מוגשים במקום גם ארוחות בוקר, סלטים, עוגות ועוגיות לקפה וגם וריאציה מקומית לכריך הדני המפורסם בדמות כריך פיצה דני-איטלקי פתוח, ממש כמו הסמורברוד. גם הקפה של מיראבל נהדר ואני נהניתי מאוד מהלאטה ומעוגיית השוקולד הקראנצ'ית.

העיצוב של המקום פשוט נהדר. החלל הפנימי מורכב מאזור ישיבה וממתחם עבודה של האופים. בין שני המתחמים מפריד קיר עם חלון זכוכית גדול, דרכו ניתן לראות את המאפייה בפעולה, ובכלל זה את תנורי האבן הנהדרים בהם אופים את הלחמים ואת הפיצות. הרצפה משובצת אריחים מעוטרים בצבע לבן ואפור עכבר/כחול בהיר (צבע שקשה להגדיר), ועליה מונחים שולחנות עץ משולבי ברזל. הכיסאות עדינים, בעלי מושבי עץ ורגליים ומשענת מברזל צבוע לבן. בלב המתחם מוצב לו שולחן עץ אבירים מיוחד, ולידו שרפרפים שובי לב. העיצוב שלהם כל-כך מיוחד, מושב עץ ורגליים מברזל צבוע בלבן ,עדינות עדינות, מונחות כמו חצובה מתחת למושב. כמה אני רוצה לייבא לפחות אחד כזה לדירה הקטנה בפריז, בפעם הבאה.

בקיצור: אם יש מקום בקופנהגן שאני ממליצה לא לוותר עליו בשום אופן, יהיה זה מיראבל. אם אתם שם, מסרו ד"ש לקרול המקסימה.

השולחנות והכיסאות המעוצבים של מיראבל, קופנהגן

מיראבל - אחד המקומות הטובים ביותר בקופנהגןמאפיית הבוטיק מיראבל - מעוצבת, חמה, דנית, יפנית, איטלקית, משלבת עיצוב וטעם והקסם שבה גורם לרצות להיכנס בשעריה ולא לצאת. צילום: שרון היינריך

 

MIRABELLE

Guldbergsgade 29

2200 COPENHAGEN

שעות פתיחה: כל ימות השבוע 07:00-22:00

 

וזהו. הגיע הזמן לעזוב את ממלכת דנמרק למרות שנשארתי עם טעם של עוד. קשה להתחמק מהמחשבה על כך שהפריחה הקולינרית של קופנהגן עוד רחוקה ממיצוי, ואני בטוחה שבביקור הבא אמצא בה עוד הרבה מקומות מעניינים. בינתיים, חזרה לפריז.

קופנהגן - קופנהגן - "עיר האופניים" הרשמית הראשונה, על פי בחירת איגוד האופניים הבינלאומי (Union Cycliste Internationale). צילום: שרון היינריך

עוד מקופנהגן 1

עוד מקופנהגן 2נפרדים מדנמרק, עד לפעם הבאה. צילום: שרון היינריך

 

שרון היינריך, קונדיטורית החיה בפריז, היא בעלת הבלוג Paris chez Sharon ומחברת הספר "הפטיסרי הטובות בפריז - מדריך לבוטיקי עוגות ומתוקים". מקיימת, בין השאר, סיורים קולינריים בפריז.

***

פוסטים אחרים שאולי יעניינו אותך
Magento