עגלת קניות

סל הקניות שלך ריק

Delicatessen - דליקטסן
התפריט והמוצרים שלנו בקליק אחד
המגזין

מתכונים לראש השנה: עוגיות שושנים של הבייקרי

ע
וגיות השושנים הקלאסיות של הבייקרי יפות לכל עונה אבל מתאימות במיוחד לתקופת החגים וכיף לפתוח איתן שנה חדשה. אם אתם מתכוונים לארח הכינו מראש כמות כפולה

עוגיות השושנים הקלאסיות של הבייקרי יפות לכל עונה אבל מתאימות במיוחד לתקופת החגים וכיף לפתוח איתן שנה חדשה. אם אתם מתכוונים לארח הכינו מראש כמות כפולה

עוגיות הן בעיניי מעמודי התווך של כל בית. עוגיות משובחות הן חובה, בין אם אתם תאפו אותן במו ידיכם או תרכשו אותן ממקור איכותי (כן, אני מתכוונת לבייקרי). בלעדיהן ארונות המטבח תמיד מרגישים מעט ריקים. הן נשמרות רעננות ימים ארוכים, מעטרות את הדלפק עליו הן מונחות בצנצנות נאות, ויפות לכל ארוע או משבר (כן, אולי זה לא הכי חינוכי, אבל כמה נפלא זה לעודד ילד דומע בעוגיה מתוקה).

עוגיות שושנים של הבייקרי. טל סיון-צפוריןעוגיות שושנים של הבייקרי - אם אתם מתכוונים לארח, הכינו מראש כמות כפולה. צילום: טל סיון-צפורין

יש כמה מתכוני עוגיות שמלווים אותי שנים. מקופסאות העוגיות המלאות תמיד של אמא שלי, דרך הנסיונות הראשונים בתנור הפרטי שלי ועד לגילוי מתכונים של אחרים, מוצלחים יותר ופחות.

בעוגיות השושנים הללו, במילוי מרנג אפוי שתוכו רך וקרומו פריך, נתקלתי במשך השנים באינספור גרסאות. במתכון המסורתי שהכרתי מילדות הן נאפות מבצק שמרים ללא התפחה. רק מאוחר יותר פגשתי בגירסת הבצק הפריך, ובגירסה האהובה עליי בה הן מתהדרות בכיפה של שוקולד מריר מומס.

במתכון הקלאסי שלפניכם לעוגיות יש ניחוח תפוזי משגע. אפשר לרדד את הבצק דק יחסית ולקבל עוגיות קטנטנות ששומרות על יחס בצק/מילוי ממש מושלם. הידיים שלי יודעות להוציא רק עוגיות שמנמנות, שלא נגמרות בביס אחד והופכות לארוחת בוקר שחיתותית או לאתנחתא ארוכה של אחר צהריים.

טיפ חשוב: שימו לב לא לאפות אותן יותר מדי, כדי שלא יצאו יבשות. הן צריכות להיות בגוון זהוב בהיר, כמו בתמונה.

עוגיות שושנים. נהדרות עם תה/קפה או לקינוח ארוחה מושחתת. צילום: טל סיון-צפוריןעוגיות משובחות הן חובה, בין אם אתם תאפו אותן במו ידיכם או תרכשו אותן ממקור איכותי. צילום: טל סיון-צפורין

מתכון לעוגיות שושנים של הבייקרי

מתכון לכ-30 עוגיות

המצרכים

  • 110 גרם חמאה רכה 
  • 1 חלמון
  • 200 גרם קמח לבן 
  • 1 כפית אבקת אפיה
  • 75 גרם שמנת של פעם 
  • גרידה מקליפה של 1/2 תפוז
  • 2 חלבוני ביצה
  • 90 גרם סוכר וניל (או סוכר רגיל + מיצוי מ-1/3 מקל וניל)
  • 30 גרם אינסטנט פודינג וניל

. צילום: טל סיון-צפורין עוגיות שושנים של הבייקרי. המצרכיםבמתכון הקלאסי שלפניכם לעוגיות יש ניחוח תפוזי משגע. אפשר לרדד את הבצק דק יחסית ולקבל עוגיות קטנטנות ששומרות על יחס בצק/מילוי ממש מושלם. צילום: טל סיון-צפורין 

אופן ההכנה

שמים בקערת ערבוב את החמאה הרכה ומוסיפים בהדרגה, תוך לישה, את החלמון, הקמח הלבן, אבקת האפיה והשמנת של פעם. לבסוף, מוסיפים את גרידת התפוז. 

בנפרד, מקציפים את החלבונים וסוכר הווניל עד לקבלת קצף מרנג יציב.

עוגיות שושנים של הבייקרי. צילום: טל סיון-צפורין

מוסיפים את האינסטנט פודינג ומחברים למרנג אחיד. 

מרדדים את הבצק לרצועה ארוכה ברוחב 15 ס"מ, ומורחים עליה שכבת מרנג בעובי של חצי ס"מ.

עוגיות שושונים של הבייקרי לראש השנה. צילום: טל סיון-צפורין

מגלגלים בעדינות ל"נקניק", וחותכים אותו לאורכו, עם שפכטל או סכין, במרווחים של כ-3 ס"מ. 

עוגיות שושנים של הבייקרי לראש השנה. צילום: טל סיון-צפוריןעוגיות הן מעמודי התווך של כל בית, בלעדיהן ארונות המטבח תמיד מרגישים מעט ריקים. צילום: טל סיון-צפורין

עוגיות השושנים הקלאסיות של הבייקרי יפות לכל עונה אבל מתאימות במיוחד לתקופת החגים. צילום: טל סיון-צפוריןעוגיות השושנים הקלאסיות של הבייקרי יפות לכל עונה אבל מתאימות במיוחד לתקופת החגים. צילום: טל סיון-צפורין

מסדרים במגש אפייה, על נייר אפייה (אין צורך לשמן), ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-140 מעלות למשך 15 דקות.

עוגיות שושונים של הבייקרי לראש השנה. צילום: טל סיון-צפוריןטיפ חשוב: שימו לב לא לאפות אותן יותר מדי, כדי שלא יצאו יבשות. הן צריכות להיות בגוון זהוב בהיר. צילום: טל סיון-צפורין

עוגיות השושנים של הבייקרי, הצעת הגשההן נשמרות רעננות ימים ארוכים, מעטרות את הדלפק עליו הן מונחות בצנצנות נאות, ויפות לכל ארוע או משבר. צילום: טל סיון-צפורין

טל סיון-צפורין היא צלמת, סטייליסטית ומעצבת גרפית, ובעלת הבלוג Chocolate / Salt

***

פוסטים אחרים שאולי יעניינו אותך
Magento
From Cyber Friday to Black Monday