בחירת זמן ואופן אספקה

כדי להתחיל להזמין כדאי לבחור תאריך ואופן האספקה

אורז לריזוטו RISO CARNAROLI

להכנת ריזוטו פורצ'יני

מצרכים:

50 גרם חמאה

5 בצלי שאלוט חצויים

צרור טימין

3 כפות של קרם פרש

100 מיל יין לבן

50 גרם פטריות פורצ'יני מיובשות

ליטר וחצי מים

500 גרם ריזוטו

מלח כמהין

100 גרם פרמז'ן

הוראות הכנה:

יום לפני - לערבב קרם פרש עם חצי כפית מלח כמהין ופלפל שחור טחון גס, ולשמור במקרר עד ההגשה....

להשרות את הפטריות בחצי ליטר מים חמימים. אחרי חצי שעה לסנן, לסחוט ולקצוץ גס. לשמור את הנוזלים של הפטריות.

לנוזלים האלו, נוסיף ליטר וחצי מים, 3 ענפי טימין וביצי שאלוט, ונביא לרתיחה.  את הציר שקיבלנו נשמור לשלב מאוחר יותר.

נקצוץ 5 בצלי שאלוט ונאדה עם שמן זית על אש נמוכה. כשהשאלוט מגיע לשקיפות, נוסיף את הפטריות ועלה טימין.

אחרי 2-3 דקות, נוסיף 500 גרם ריזוטו וחצי כפית מלח כמהין. נערבב כל הזמן עד שהריזוטו מתחמם ונעטף בשמן זית.

נוסיף 100 מיל' יין לבן ונאדה עד התנדפות האלכוהול.

עכשיו צריך להנמיך את האש ולבשל את הריזוטו - נוסיף 150 מיל מציר הפטריות ונערבב עד שיתאדה, ואז שוב ושוב.

נחזור על הפעולה מספר פעמים, עד שהריזוטו יקבל מרקם אחיד של אורז דביק עם רכות נגיסה.

בשלב הזה נוסיף 50 גרם חמאה ו 100 גרם פרמזן.

להגשה - נסדר אתהריזוטו בקערה שטוחה, נפזר עלי טימין משני ענפים ועוד קצת פרמזן מגורד, ונניח במרכז כף של קרם פרש מתובל (שהכנו אתמול).

בתאבון!

אורז איטלקי איכותי, מומלץ להכנת ריזוטו קלאסי
500 גרם - (5.98 ₪ / 100 גרם)
29.90 ₪
יש לבחור תאריך אספקה
SKU
18280
תאריכים בהם ניתן להזמין את המנה:
שבת: 02.07.22 , יום א׳: 03.07.22 , יום ב׳: 04.07.22 , יום ג׳: 05.07.22 , יום ד׳: 06.07.22 , יום ה׳: 07.07.22 , יום ו׳: 08.07.22 , שבת: 09.07.22 , יום א׳: 10.07.22 , יום ב׳: 11.07.22 , יום ג׳: 12.07.22 , יום ד׳: 13.07.22 , יום ה׳: 14.07.22 , יום ו׳: 15.07.22 , שבת: 16.07.22 , יום א׳: 17.07.22
תאריכים בהם ניתן להזמין את המנה:
שבת: 02.07.22 , יום א׳: 03.07.22 , יום ב׳: 04.07.22 , יום ג׳: 05.07.22 , יום ד׳: 06.07.22 , יום ה׳: 07.07.22 , יום ו׳: 08.07.22 , שבת: 09.07.22 , יום א׳: 10.07.22 , יום ב׳: 11.07.22 , יום ג׳: 12.07.22 , יום ד׳: 13.07.22 , יום ה׳: 14.07.22 , יום ו׳: 15.07.22 , שבת: 16.07.22 , יום א׳: 17.07.22